Menu

Dierenartsenpraktijk Deurze Smilde Assen bestaat 10 jaar

dierenartsDierenartsenpraktijk Deurze Smilde Assen (DSA) is tien jaar geleden geopend aan de rand van Kloosterveen in Assen. Dit wordt zaterdag 20 mei gevierd met een open dag van 11:00 tot 16:00 uur. Iedereen is welkom en kan een kijkje nemen op plaatsen waar je normaal niet komt, zoals de operatiekamer en de röntgen- en echoruimte.

Bij DAP DSA werken ze met veel liefde en persoonlijke aandacht

In januari 2007 is dierenartsenpraktijk DSA gestart met twee dierenartsen en één assistente. Nu, 10 jaar later, werken er vier dierenartsen en vier assistentes. Er wordt met erg veel plezier gewerkt binnen een hecht team, met veel persoonlijke aandacht en liefde, waardoor er voor de eigenaar en zijn dier zorg op maat geleverd wordt en beiden zich snel op hun gemak voelen bij binnenkomst. Daarnaast vindt het team het belangrijk op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen om de beste zorg te kunnen leveren.

De speciaal opgeleide paraveterinaire assistentes helpen met diëten of afvalprogramma’s, nagels knippen of gebitcontrole en informeren u over de juiste behandeling tegen wormen, vlooien en teken, passend bij u en uw dier. Ook als u advies wilt over een voor u specifieke situatie of bijvoorbeeld een reis naar het buitenland, dan kunt u bij DAP DSA terecht.

Luxe en modern uitgeruste praktijk is van alle gemakken voorzien

Voor de gezelschapsdieren is de praktijk uitgerust met een ruime katvriendelijke wachtkamer, twee spreekkamers, een ruime operatiekamer voorzien van alle technische ondersteuning zoals gasnarcose, adembewaking en hartbewaking. Ook konijnen kunnen er met speciale maskers goed onder narcose gebracht worden. Daarnaast is er een ruimte voor de opvang van patiënten, een kamer waar röntgenfoto’s en echo’s gemaakt kunnen worden en een ruimte speciaal voor tandheelkunde, waar de gebitten gereinigd en chirurgisch behandeld kunnen worden. Er is een laboratorium waar op de praktijk zelf uitgebreid bloed, urine- en ontlastingsonderzoek kan worden uitgevoerd. Dierenartsenpraktijk DSA is tevens één van de weinige praktijken in noord Nederland die lasertherapie aanbiedt; een nieuwe effectieve behandelmethode bij o.a. artrose en wondgenezing.

Een zeer efficiënt ziekenhuis

Het voordeel van bijna alles zelf in huis hebben, is dat de patiënt en eigenaar niet veel hoeven reizen voor alle onderzoeken. Op één dag kan de patiënt lichamelijk onderzocht worden door de dierenarts die daarbij ook de aanvullende onderzoeken kan doen, waardoor er vaak binnen een uur een diagnose is, zonder extra reistijd en wisseling van artsen. Een zeer efficiënt ziekenhuis!

Ook paarden, koeien, schapen, geiten en varkens worden behandeld

Naast de zorg voor gezelschapsdieren werken er ook twee dierenartsen die landbouwhuisdieren (koeien, schapen, geiten, varkens) en paarden behandelen. Vooral voor de koeien en paarden is er ook veel preventieve zorg, zoals vaccinatie, gebitsbehandeling en vruchtbaarheidsbegeleiding. Bij de melkkoeien wordt het bedrijf vaak maandelijks bezocht voor controle en een bespreking van de diergezondheid, zodat de veehouder geholpen wordt om de dieren gezond te houden en daarmee gezonde melk te produceren.

Iedereen is welkom op de open dag op 20 mei.

Wilt u dit alles graag eens van dichtbij bekijken, dan is daar de mogelijkheid voor op 20 mei van 11:00 tot 16:00 uur aan de Balkendwarsweg 1a te Assen. Voor meer informatie over de dierenartsenpraktijk kijk op www.dierenartsassen.nl.  

dierenarts2