Menu

Provinciale ijsbaan soap vanavond op TV bij EenVandaag

ijscomplexassenIn Drenthe is de afgelopen maanden een ware strijd ontstaan tussen de gemeente Assen en de gemeente Hoogeveen. De inzet: wie krijgt een hypermoderne overdekte ijsbaan met alles erop en eraan? 

Assen wil met Ice World Drenthe de topattractie van de provincie worden. Kost veertig miljoen euro en moet jaarlijks een miljoen mensen trekken. Naast een ijsbaan komt er ook een ijsklimwand, een skihal, een uitkijktoren en een grote tribune. In Hoogeveen wil met voor 18,8 miljoen euro het Kleine Bols IJsstadion verrijzen. Het centrum zou een wedstrijdbaan en een ijshockeybaan komen. Zonder concurrentie in de directe omgeving en de gemeente staat garant voor meer dan de helft van het bedrag. 

Wie heeft op dit moment de beste papieren?

De provincie is duidelijk: zonder plan, geen geld en wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Zowel de gemeente Assen als Hoogeveen hebben in eerste instantie een subsidieaanvraag ingediend, maar de provincie concludeerde dat voor beide plannen er nog flinke financiële gaten waren. 

Reactie van de Provincie Drenthe aan EenVandaag:
Maar ondertussen heeft de gemeente Assen deze week ook een opmerkelijke move gemaakt. Met of zonder subsidie van de provincie, Assen zet de bouw van IceWorld Drenthe door. Wie het gat van 5 miljoen gaat dichten als de provincie de subsidie toekent aan Hoogeveen is nog onduidelijk.
 
Vanavond in EenVandaag kunt u kijken naar een uitgebreide reportage.