Menu

Lezing van Mariët Meester over haar nieuwe roman

mariet2Van der Velde Boeken Assen nodigt u van harte uit om op zondag 30 april aanwezig te zijn bij de lezing van Mariët Meester over haar net verschenen boek 'De tribune van de armen'. Deze lezing vindt plaats om 14.00 uur bij Van der Velde Boeken Assen.  Mariët Meester vertelt onder andere over de totstandkoming van De tribune van de armen en aansluitend zal er gelegenheid zijn het boek te laten signeren. 

Terwijl ze met een ezeltje van Sevilla naar Granada trok deed Mariët Meester een raadselachtige ontdekking: tijdens een van de paasprocessies in de Semana Santa wordt elk jaar een gedetineerde vrijgelaten uit de gevangenis van de provincie Málaga. Om de achtergrond van deze traditie te ontrafelen vestigt ze zich in Málagastad, waar ze vanaf het Plein van de Christussen, midden tussen de gitanos, het leven in Andalusië schetst. De tribune van de armen gaat over een eeuwenoud en uniek gebruik, over het zoeken naar troost in de roes van de nacht, maar vooral over het verlangen naar menselijkheid. 

De 'Tribune van de armen' is een bekende plek in Málaga
Aan het begin van de Calle Carretería, een straat die de loop van de vroegere stadsmuur volgt, ligt een stenen trap waarover je een hoger gelegen dwarsstraat kunt bereiken. Van onderen is de trap heel breed, naar boven loopt hij taps toe, als een omgekeerd Romeins theater. Tijdens de jaarlijkse paasprocessies is het een gratis tribune met het allerbeste zicht, en zo is de trap aan zijn naam gekomen. 

Mariët Meester
Mariët Meester is een Nederlandse schrijfster die zowel fictie als non-fictie publiceert. Ze groeide op in de gevangeniskolonie Veenhuizen. Haar eerste romanSevillana verscheen in 1990. Een van haar bekendste boeken is Sla een spijker in mijn hart (2006), over haar ervaringen met Roma in Roemenië. In De mythische oom (2012) schetste ze het leven van haar familie in Amerika. Voor haar laatste roman Hollands Siberië keerde ze terug naar de plek waar ze opgroeide. Het verhaal speelt zich af tussen 1936 en 1950 in Veenhuizen, destijds 'het slechtste dorp van Nederland'. De pastorie van waaruit Mariët Meester onderzoek deed voor dit boek werd op haar initiatief tijdelijk een schrijvershuis. 

(Datum: 30 april/ Tijdstip: 14.00 uur / Entree: gratis /Aanmelden is gewenst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0592-317519)