Menu

Tunnelbouw station Assen gaat 2e nacht in

De megaklus voor Asser begrippen duurt iets langer dan gepland was. 

De heren van Mammoet hadden gehoopt in de loop van de avond klaar te zijn met het plaatsen van de elementen rond de tunneldelen onder het spoor in Assen. De start was dinsdagavond ook al twee uur vertraagd, rond 23:30 uur stond het eerste tunneldeel op zijn plek. Het tweede deel lag pas vanmorgen rond 7 uur op zijn plaats.

Plaatsen elementen
Vervolgens moesten de betonelementen, van ruim 23 ton, voor het trappenhuis worden geplaatst. Hiervoor werd eerst een platform van zand gemaakt, verdicht en vervolgens kwamen hierop stelconplaten. Die moesten de basis vormen voor het framewerk van de trappenwanden. Rond 20:00 uur waren deze geplaatst maar moesten nog wel gesteld worden en vastgezet worden met een stalen frame.

Rond 23:50 ging de spreider terug naar het tweede liftschacht die ruim 84 ton weegt. Die zal aan het einde van het tweede tunneldeel geplaatst zal worden.

De laatste fase van het hijswerk in Assen zullen de trappenwanden zijn aan het oostelijke deel van tunnel. De heren van Strukton en Reef staan te popelen om de boel af te storten waarna de omgeving van de tunnelbakken weer aangestort kan worden. 


2017 04 19 mammoet transport 2e tunneldeel

2017 04 19 tunnelbouw vertraagd 01

2017 04 19 tunnelbouw vertraagd 02