Menu

Inrijden tunneldeel van station vertraagd

Dinsdagavond om 20:00 uur zal Mammoet in opdracht van Strukton een tunneldeel plaatsen in de onderdoorgang bij het station in Assen.

Het gehele project is iets aan tijd verschoven omdat werkzaamheden die voorafgaand aan dit werk iets uitlopen. Een 100-tal personen staan al twee uur in de kou te wachten en hebben slechts een liftschacht van 78 ton zien plaatsen door de 700 tons kraan van mammoet.

In de werkschacht, waar het tunneldeel moet komen, is men nog druk bezig met doorzagen van de tunnelwand naar de fietsenkelder van het nieuwe NS station. Dit werk verloopt iets langer dan gepland, net als de plaatsing van de liftschacht.

Het tunneldeel van 422 ton wordt door een speciale unit van Mammoet opgetild en de tunnel ingereden. Dit traject zal ongeveer een uur duren, hierna zal de lorrie van Mammoet speciaal transport weer naar boven komen om het tweede tunnel deel op te halen.

Rond 00:00 vannacht komt de 2e 700 tons Mammoet kraan aan op deze bouwlocatie en zal ook een 350 tons kraan gestalt gaan worden in de afrit van de bouw / werkschaft. Samen zullen deze drie kranen vannacht en morgen de overige tunneldelen en de trapopgangen gaan plaatsen.

Mammoet verwacht morgen rond 15.00 uur geheel klaar te zijn met dit project. De rest van de foto- en filmreportage volgt later deze avond.2017 04 18 mammoet transport 02


2017 04 18 mammoet transport 03