Menu

Dinsdag de groene instroomgroep MTB te Assen

De groene instroomgroep van MTB Assen is aanstaande dinsdag onder begeleiding van Anke en Michael. Niek en Edwin begeleiden de middengroep die iets harder gaat en een langere afstand aflegt. (Ca 45 km).

Op initiatief van Jan Cazemier en Lennart Dolfing en onder het motto “voor bikers, door bikers” wordt er op dinsdagavond vanaf 19.30 uur door beginnende bikers 30 tot 40 km rondom Assen gefietst. De start is bij het Regionaal Wielercentrum Noord (Kortbossen 5, Assen).

Er zijn een aantal richtlijnen opgesteld voor deze groep: Er zijn een voor- en achterrijder, de groep is niet groter dan 15 personen, de begeleiders bepalen wie er mee mag, de voorrijder bepaalt route, het principe van “Samen uit, samen thuis” wordt gehanteerd, de langzaamste rijder bepaalt het tempo, deelname is op eigen risico, iederen moet zelf een basisuitrusting meenemen (pomp, tool, band, bidon), een helm is verplicht, en bij donker weer is verlichting voor en achter verplicht. Voor informatie kun je terecht bij Jan en Lennart via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het initiatief wordt in elk geval het komende seizoen (2017) ondersteund door de vereniging door het faciliteren van onder andere hesjes.