Menu

Nog een woning in Kloosterveen doelwit inbrekers

politie politie.nl 3Inbrekers hebben bij nog een woning aan de Hertenlaan in Assen geprobeerd in te breken.

De politie kreeg vanavond de melding. De bewoners waren net terug van vakantie en zagen de inbraaksporen.

Afgelopen nacht hebben dieven ook bij een andere woning aan de Hertenlaan geprobeerd in te breken. Aan de Hindelaan lukte het de dieven wel om binnen te komen. 

Vakantie en inbrekers
De politie heeft de afgelopen jaren geanalyseerd hoe de woninginbraken plaatsvinden in de zomervakantie. Hieruit blijkt dat in de eerste 2 weken van de zomervakantie de meest woninginbraken gepleegd worden. 

De vakantietijd is een toptijd voor inbrekers. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners voor langere tijd weg zijn; uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan. Het advies is dus: geef het huis een bewoonde indruk.

Vergeet niet dat inbrekers meegaan met hun tijd. Ze zien niet alleen aan uw woning of u thuis bent, maar ze zijn ook te vinden op het internet. Ook daar moet u zichzelf beschermen. Maak dus geen melding op Twitter, Facebook, Instagram of op uw weblog dat u op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. Anders maakt u het inbrekers wel heel gemakkelijk om toe te slaan.