Menu

Celstraf voor mishandeling en gewelddadige beroving

De rechtbank heeft een 21-jarige Assenaar veroordeeld tot 197 dagen cel, waarvan 180 dagen voorwaardelijk. Hij kreeg dit voor diefstal met geweld en mishandeling.

De man, die psychiatrisch patiënt is, had in de buurt van de kliniek waar hij verbleef in juni 2015 een medewerkster van GGZ Drenthe beroofd. Hij trok haar van de fiets. 

De vrouw was onderweg naar haar werk toen in de buurt van het terrein ze door de man van haar fiets werd getrokken. Zij belandde bewusteloos in de sloot waarna de Assenaar er met haar fiets er vandoor ging.

Mishandeling
Een maand later mishandelde de man in een andere kliniek een psychiater. De psychiater wilde de man dwangmedicatie geven vanwege zijn psychoses. Tijdens dat gesprek werd de Assenaar kwaad en sloeg hij de bril van het hoofd van de psychiater.

Schizofrenie
Volgens deskundigen lijdt de man aan beginnende schizofrenie en is daarom verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Hij zit momenteel in de Forensische Psychiatrisch Kliniek in Assen. De rechtbank vindt het belangrijk daar hij daar blijft voor behandeling en daarom is het onvoorwaardelijke deel van de straf gelijk aan het voorarrest.