Menu

Politie bekeurt bestuurders op Stationsplein

politiecontroleVandaag is er door de politie een verkeerscontrole gehouden in Assen. Hierbij is met name ook het verkeer gecontroleerd dat ondanks de geslotenverklaringen het Stationsplein op reed.

Sinds twee weken is vanwege de bouwwerkzaamheden de toegang voor het verkeer, met uitzonderingen van taxi's, bus en hulpdiensten, naar het station verboden. Echter kregen de politie en de gemeente veelvuldig klachten dat dit massaal genegeerd werd en dat de bussen en taxi's het station slecht konden bereiken door de negeerders en dat tevens de weg-werkzaamheden hierdoor bemoeilijkt werden.

De geslotenverklaring is aan beide toegangswegen met meerdere borden aangegeven. In een tijdsbestek van 1 uur werden hier 32 bestuurders bekeurd voor het negeren van de geslotenverklaring.

Tevens is er op de Maria Montessoriweg een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn in een tijdsbestek van anderhalf uur bestuurders bekeurd voor 4x snelheidsovertreding, 4x niet dragen van de gordel, 2x niet handsfree bellen en 1 bestuurder reed zonder rijbewijs.

De politie zal de komende maanden meer aandacht gaan besteden aan verkeersovertreders in Assen. Ook zal er meer toezicht gehouden worden bij het station en andere overlastplekken.