Overzicht van leuke links die met Assen te maken hebben
Zelf nog iets toe te voegen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Algemeen Films

Asser agenda

 • di 21 nov 2017 19:00

  Inloopavond woningbouw Veemarktterrein

  Het Veemarktterrein krijgt een nieuwe invulling. Op het zuidelijke deel komt het nieuwe Veemarktplein. De werkzaamheden hiervoor zijn al druk bezig. Op het noordelijke deel komen vanaf volgend jaar stadswoningen. Het te bebouwen gebied ligt tussen het parkeerterrein van de Jumbo en het nieuwe plein. Op dinsdag 21 november, van 19.00 – 20.30 uur vindt hierover een inloopavond plaats in de raadzaal van het stadhuis. Deze avond is voor omwonenden van het Veemarktterrein maar andere belangstellenden zijn ook van harte welkom. Op deze avond kunt u impressies en tekeningen bekijken en vragen stellen aan de ontwikkelaar en projectmedewerkers van de gemeente. Ook is er informatie over de vervolgstappen.
 • za 25 nov 2017 10:00

  Verkoop tweedehands boeken inclusief 100 jaar oude kinderboeken

  In het weekend van zaterdag 25 en zondag 26 november kun je weer heerlijk rondneuzen tussen de oude boeken. Want dan verkoopt DNK haar boeken die ruimte hebben moeten maken voor de nieuwe collectie. Naast de reguliere boeken van de bibliotheek zijn er op zaterdag 25 november ook bijzondere kinderboeken die verkocht worden door het KinderBoekenHuis uit Winsum. Vanwege het 100-jarige jubileum van de bibliotheek zijn dit kinderboeken die maar liefst 100 jaar oud zijn. Met deze boeken ga je terug in de tijd naar de periode dat de bibliotheek van Assen is opgericht. De bibliotheek van DNK ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels klaarstaan. Dat betekent dat de bibliotheek ook af en toe afscheid moet nemen van oude bekenden. Dit is een uitgelezen kans om je favoriete boeken aan te schaffen en in je boekenkast te zetten. Daarom vindt er op zaterdag 25 en zondag 26 november, tijdens de openingstijden van de bibliotheek, een tweedehands boekverkoop plaats in De Nieuwe Kolk. Alle oude titels van de bibliotheek worden aangeboden tegen scherpe prijzen. De boeken zijn te koop voor € 1,- per stuk en 6 voor € 5,-. Er zijn kinderboeken, romans, informatieve boeken en tijdschriften te vinden. Daarnaast is er een speciale collectie extra waardevolle boeken te koop voor € 2,50 per stuk. De prijzen van de boeken van het KinderBoekenHuis wijken af van de prijzen van de reguliere boekverkoop van de bibliotheek. Sake Elzinga
 • za 25 nov 2017 12:30

  Sinterklaas komt naar Kloosterveste en Peelo

  Sinterklaas en de pieten hebben de voeten gelukkig weer warm. Zondag was het tijd voor dikke sokken en opwarmen. Dat was wel even nodig na de regen en kou van afgelopen zaterdag in Assen. Nu zijn ze allemaal weer volop aan de slag voor het volgende feestje in Assen. Aanstaande zaterdag 25 november zijn ze in winkelcentrum Kloosterveste en winkelcentrum Peelo te vinden. Naast muziek, praalwagens en speciale figuren zijn natuurlijk Sinterklaas en pieten van de partij. Om 12.30 uur vertrekken ze vanaf Groenrijk A. de Boer aan de Hoofdvaartsweg 104, via de Oostergracht richting het Vesteplein. Kijk voor details even op de FB-pagina van winkelcentrum Kloosterveste. Rond 15.00 uur zullen ze aankomen in winkelcentrum Peelo. Met de hele groep en gaan ze er ook hier een mooie intocht van maken. Kijk voor details even op de FB-pagina van Peelo-Assen.
 • za 25 nov 2017 20:15

  Groninger Mozart Ensemble geeft najaarsconcert in Assen

  Het Groninger Mozart Ensemble (GME) treedt op zaterdag 25 november om 20.15 uur op in de Jozefkerk in Assen en op zondag 26 november om 15.00 uur in de Gorechtkerk in Haren. Er worden werken van Beethoven, Schubert en Mendelssohn ten gehore gebracht. Het GME is een symfonieorkest met gemengd koor, dat muziek uit de achttiende eeuw en later speelt. Het GME geeft jaarlijks vier concerten twee in het voorjaar en twee in het najaar. Het Ensemble staat onder de enthousiaste muzikale leiding van dirigent Joël Smits. Roele Kok is repetitor van het koor. Het programma bestaat uit, de "Unvollendete" symfonie van Schubert. Daarnaast twee prachtige werken van Mendelssohn. Psalm 42 "Wie der Hirsch schreit", gebaseerd op de Duitse vertaling van Luther; een compositie met koren, aria's en recitatieven. En Psalm 55 "Hör mein Bitten." Deze psalm is, als Engelse Anthem ook bekend als "Hear my prayer." Mendelssohn was door zijn vele bezoeken aan Engeland goed bekend met de Engelse kerkmuziek. Deze Psalm 55 bestaat uit een afwisseling van solo en koor, met veel aandacht voor de tekst. Een werk met een indringende roep om hulp van God die eindigt met de wens om weg te kunnen vliegen om aan het gevaar van de omringende vijanden te kunnen ontkomen. En, tenslotte, van Beethoven de Ouverture Egmont. Ook een werk vol passie. Het najaarsconcert is vooral een mooi, klassiek concert voor koor en orkest. Zaterdag 25 november, Jozefkerk Assen; aanvang 20.15 uur. Zondag 26 november - Gorechtkerk Haren; aanvang 15.00 uur. Kaartverkoop: voorverkoop via www.groningermozartensemble.nl; € 15; kind. CJP € 10. Aan de kerk alle kaarten € 17.