Noordshow en Jeugdshow 2018

Fokkersdagen, hokbezoeken, contacten tussen fokkers, live en digitaal, Landleven, Mariëndaal….en de lijst kan langer. Een breed scala aan activiteiten wordt vanaf het voorjaar tot het najaar georganiseerd, of er wordt een bijdrage geleverd door enthousiaste fokkers en liefhebbers.

Zij hebben op zijn minst EEN aspect gemeenschappelijk, liefde voor een diersoort, ras of kleurslag. Vaak is de belangstelling breder, vinden fokkers het interessant om informatie en uitleg te krijgen over o.a. andere diersoorten en rassen kleurslagen, fokkerij, vererving en huisvesting.

Dat mechanisme om interesse te hebben in elkaars dieren, het gemeenschappelijke te zoeken in diersoorten en kleuren die zelf niet fokt, verbindt enorm. Vrijwel iedere fokker vindt het prettig als er belangstelling is voor hem, haar en de dieren die gefokt en tentoongesteld worden.

De Noordshow wil graag de ontmoetingsplek zijn voor fokkers met 1 gemeenschappelijke passie, hun dieren! Accenten leggen op de mooie kanten van onze hobby, daarbij de open niet sluiten voor de minder goede zaken, maar proberen deze aan te pakken en daar positief mee om te gaan. Dat heeft de Noordshow ook laten zien door de Noordshow in 2017 wel te laten doorgaan, maar dan in afgeslankte vorm.

Wij denken dat we met de Noordshow en Jeugdshow 2018 een aantrekkelijk vraagprogramma kunnen presenteren en dat de Noordshow een show is die nationaal en internationaal iets te bieden heeft. Voor alle diergroepen is er de mogelijkheid in te schrijven in de internationale klasse, waarin de dieren gekeurd worden naar de Europese standaard. Inschrijven in 4 tallen is daarbij ook een mogelijkheid. Wij hopen hierdoor ook inschrijvingen uit de ons omringende landen te krijgen. Door deze toevoeging is er voor een aantal rassen waarbij gewicht een rol speelt mogelijk om dieren in te schrijven die voor de Nederlandse standaard wat te zwaar zijn en in die klasse volwaardig mee te dingen naar de prijzen. Tevens zijn er in de Europese standaard meer kleuren bij een aantal rassen

Op zaterdag 6 januari is er een open keuring van kleine knagers. Voor u als fokker en bezoeker kan dit een aantrekkelijke aanvulling zijn. Veel kinderen vinden deze diersoorten aantrekkelijk, neem dus uw kinderen en kleinkinderen mee!

Wij zijn bezig met aanpassingen en toevoegingen om de Noordshow ook in de aankomende jaren voor een breed internationaal publiek aantrekkelijk te maken en te houden. Dit is een groeimodel waar we elk jaar iets aan toe willen voegen. Er kan veel, en dat willen we ook zeker, maar er zijn een paar variabelen, zoals de financieën en de vierkante meters van de TT Hall die de marges voor uitbreiding en aanpassing deels bepalen.

De Bondsshow voor de VEREN is traditiegetrouw op de Noordshow. Het aantal ingeschreven konijnen is jaren vrij stabiel. Voor experimenten en nieuwe creaties zijn er de vrije klassen en de A.O.C. klasse ( Any other colour). De vrije verkoopklasse bij de sierduiven blijft gehandhaafd. Dit was afgelopen jaar een proef en dit bleek aan de verwachtingen te voldoen.

Wij willen u graag ontmoeten van 4 t/m 6 januari in de TT hall in Assen. Het Noordshowteam met alle medewerkers van alle betrokken verenigingen zet zich ervoor in. Als u met uw dieren komt, dan moet het weer een show worden waar u en wij een jaar naar uitgekeken hebben.

Openingstijden:
De show 2018 is voor het publiek geopend op donderdag 4 januari 2018 van 12.00 tot 18.00 uur, vrijdag 5 januari 2018 van 9.00 tot 22.00 uur en zaterdag 6 januari 2018 van 9.00 tot 16.00 uur.

Volg ons ook op facebook en twitter!

 • za 26 sept 2020 12:00

  Open dag bij de Asser Roeiclub

  Heb je interesse om het roeien eens uit te proberen? Kom dan naar de open dag van de Asser Roeiclub op zaterdag 26 september. Een ploegje ervaren roeiers staat van 12:00 tot 15:00 uur klaar om je op te vangen en je op de roeimachine en/of in een brede boot de eerste beginselen van het roeien bij te brengen. En als je het roeien wat vaker wilt proberen kun je eerst aspirant-lid worden. Iedereen vanaf 10 jaar kan lid worden, mits je goed kunt zwemmen. De Asser Roeiclub (ARC) is een gezellige roeivereniging, met prima water en een goede accommodatie. De uitgebreide vloot is dagelijks beschikbaar voor recreatief of prestatiegericht roeien, individueel of in groepsverband. Als het weer het toelaat roeien ze het hele jaar door. Een voordeel is nu, dat het roeien in de buitenlucht plaatsvindt en geen contactsport is, wat betekent dat de kans besmetting met het Coronavirus erg klein is. Mocht je op 26 september niet kunnen, dan kun je altijd op een andere dag binnenstappen. Of mailen naar info@asserroeiclub.nl voor het maken van een vrijblijvende afspraak. Zie voor meer informatie de website.
 • zo 27 sept 2020 10:00

  Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

  Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl
 • wo 14 okt 2020 10:00

  Najaarsmarkt op 14 oktober in binnenstad van Assen

  Woensdag 14 oktober is er in het centrum van Assen de jaarlijkse najaarsmarkt. De markt, bestaande uit 100 kramen met diverse producten en diensten, is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Er zal een treintje door het centrum rijden en er is genoeg te doen voor de kinderen, van suikerspinnen tot een draaimolen. Daarnaast is er veel muziek en vermaak. Voor ieder is er wat wils. De gemeente Assen heeft goedkeuring gegeven voor deze activiteiten en vraagt een ieder goed te letten op de voorwaaden rond Covid 19.