Noordshow en Jeugdshow 2018

Fokkersdagen, hokbezoeken, contacten tussen fokkers, live en digitaal, Landleven, Mariëndaal….en de lijst kan langer. Een breed scala aan activiteiten wordt vanaf het voorjaar tot het najaar georganiseerd, of er wordt een bijdrage geleverd door enthousiaste fokkers en liefhebbers.

Zij hebben op zijn minst EEN aspect gemeenschappelijk, liefde voor een diersoort, ras of kleurslag. Vaak is de belangstelling breder, vinden fokkers het interessant om informatie en uitleg te krijgen over o.a. andere diersoorten en rassen kleurslagen, fokkerij, vererving en huisvesting.

Dat mechanisme om interesse te hebben in elkaars dieren, het gemeenschappelijke te zoeken in diersoorten en kleuren die zelf niet fokt, verbindt enorm. Vrijwel iedere fokker vindt het prettig als er belangstelling is voor hem, haar en de dieren die gefokt en tentoongesteld worden.

De Noordshow wil graag de ontmoetingsplek zijn voor fokkers met 1 gemeenschappelijke passie, hun dieren! Accenten leggen op de mooie kanten van onze hobby, daarbij de open niet sluiten voor de minder goede zaken, maar proberen deze aan te pakken en daar positief mee om te gaan. Dat heeft de Noordshow ook laten zien door de Noordshow in 2017 wel te laten doorgaan, maar dan in afgeslankte vorm.

Wij denken dat we met de Noordshow en Jeugdshow 2018 een aantrekkelijk vraagprogramma kunnen presenteren en dat de Noordshow een show is die nationaal en internationaal iets te bieden heeft. Voor alle diergroepen is er de mogelijkheid in te schrijven in de internationale klasse, waarin de dieren gekeurd worden naar de Europese standaard. Inschrijven in 4 tallen is daarbij ook een mogelijkheid. Wij hopen hierdoor ook inschrijvingen uit de ons omringende landen te krijgen. Door deze toevoeging is er voor een aantal rassen waarbij gewicht een rol speelt mogelijk om dieren in te schrijven die voor de Nederlandse standaard wat te zwaar zijn en in die klasse volwaardig mee te dingen naar de prijzen. Tevens zijn er in de Europese standaard meer kleuren bij een aantal rassen

Op zaterdag 6 januari is er een open keuring van kleine knagers. Voor u als fokker en bezoeker kan dit een aantrekkelijke aanvulling zijn. Veel kinderen vinden deze diersoorten aantrekkelijk, neem dus uw kinderen en kleinkinderen mee!

Wij zijn bezig met aanpassingen en toevoegingen om de Noordshow ook in de aankomende jaren voor een breed internationaal publiek aantrekkelijk te maken en te houden. Dit is een groeimodel waar we elk jaar iets aan toe willen voegen. Er kan veel, en dat willen we ook zeker, maar er zijn een paar variabelen, zoals de financieën en de vierkante meters van de TT Hall die de marges voor uitbreiding en aanpassing deels bepalen.

De Bondsshow voor de VEREN is traditiegetrouw op de Noordshow. Het aantal ingeschreven konijnen is jaren vrij stabiel. Voor experimenten en nieuwe creaties zijn er de vrije klassen en de A.O.C. klasse ( Any other colour). De vrije verkoopklasse bij de sierduiven blijft gehandhaafd. Dit was afgelopen jaar een proef en dit bleek aan de verwachtingen te voldoen.

Wij willen u graag ontmoeten van 4 t/m 6 januari in de TT hall in Assen. Het Noordshowteam met alle medewerkers van alle betrokken verenigingen zet zich ervoor in. Als u met uw dieren komt, dan moet het weer een show worden waar u en wij een jaar naar uitgekeken hebben.

Volg ons ook op facebook en twitter!

 • do 30 jan 2020 19:30

  Autismecafé Assen op 30 januari: autisme en eenzaamheid

  Op donderdag 30 januari is er weer een Autismecafé, deze keer staat het thema: Autisme en eenzaamheid centraal. Gespreksleider Hanneke Kappen bespreekt met twee gasten het soms wat beladen onderwerp eenzaamheid. Max Kloen, spreekt als jonge ervaringsdeskundige over dit onderwerp. Ook spreekt Hanneke met Jan Stegeman, vader van een dochter met autisme, die vertelt wat eenzaamheid doet met zijn dochter. Jan heeft er goede ideeën over. Mensen met autisme lijken zich vaker eenzamer en sociaal geïsoleerd te voelen. Dit heeft soms te maken met een klein sociaal netwerk en de moeite die het kost om vrienden te maken en te behouden. Anderzijds komt het ook voor dat er wel een sociaal netwerk is maar dat men zich desondanks eenzaam voelt omdat er weinig verbinding wordt ervaren in dat netwerk. Je voelt je niet echt begrepen, gezien of gehoord. Dan kost het vaak ook nog eens veel energie om sociaal in contact te zijn, resultaat hiervan is dat mensen met autisme zich vaker eenzaam voelen. ‘Eenzaamheid delen is eenzaamheid doorbreken’… Bent u benieuwd naar dit thema, bent u op zoek naar ervaringen, tips of loopt u tegen vragen aan? Bezoek dan op donderdag 30 januari het Autismecafé Assen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Karin van Goor, contactpersoon Autismecafé Assen, via info@autismecafeassen.nl.
 • za 01 feb 2020 10:00

  Kledingbeurs in MFA Kloosterveste in Assen op 1 februari

  Op zaterdag 1 februari is er weer een kledingbeurs in het MFA in Kloosterveste. Alle tafels zijn inmiddels verhuurd en zullen gevuld zijn met tweedehands en nieuwe baby en kinderkleding, dames en heren kleding, schoenen, (woon)accessoires, boeken en speelgoed. Er zijn leuke kinder activiteiten en minifotoshoots mogelijk. Voor de aller kleinste bezoekers is er een verrassing. De kledingbeurs is van 10:00 tot 13:00 uur. Kinderen mogen gratis naar binnen en volwassenen betalen €1,- ten bate van het Ronald McDonald huis in Groningen.
 • za 01 feb 2020 10:30

  Repair Café in Kloosterveen op 1 februari weer geopend

  Op zaterdag 1 februari is het Repair Café in Kloosterveen weer geopend. Om milieu en portemonnee te sparen komen vrijwilligers maandelijks bij elkaar om bezoekers te helpen kapotte spullen weer heel te maken. Als één van de 2011 repaircafé's in de wereld heeft het Repaircafé Assen afgelopen jaar 477 reparaties verricht. Zo zijn er onder andere 41 broeken, 39 koffieapparaten en 33 stofzuigers gerepareerd. Op zaterdag 1 februari is er van 10:30 tot 15:30 uur weer een bijeenkomst in de MFA Kloosterveste in Kloosterveen. Geheel gratis, natuurlijk is een kleine bijdrage altijd welkom. De parkeergarage is ook gratis.
 • zo 27 sept 2020 10:00

  Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

  Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl