Op zaterdag 22 juni vindt in Assen de jaarlijkse TT-Run plaats. Duizenden mensen mogen dan het heilige asfalt betreden.

De TT-Run wordt jaarlijks eenmalig georganiseerd, exact een week voor de echte TT MotoGP Assen. Het TT Circuit is een unieke locatie om te hardlopen en een week voor de echte TT ook nog extra bijzonder. Assen, Nederland, Europa en de hele wereld staan klaar voor de MotoGP TT Assen.

De filosofie van de TT-run luidt: “We kijken met ons hart naar de toekomst, we gaan harder voor gezondheid, vitaliteit en vooral samen!”. De TT-Run zet zich in voor het goede doel; het UMCG Hartfonds.

Om 09:00 is het circuit geopend en kan er gratis worden geparkeerd, dan kunnen ook de startbewijzen worden opgehaald. Om 10:00 uur start de alternatieve TT-Run. Om 11:30 uur start de mini TT-Run (Assen Runs). Om 13:30 uur start de uiteindelijk TT-Run. Deze duurt ongeveer twee uur.

Meer informatie: tt-run.com

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl