Ieder jaar organiseert de Motorclub Assen en Omstreken de Motoport Assen TT Toertocht. Dit is een tocht van circa 175 kilometer.

Deze start en eindigt in Assen. De tocht voert langs mooie plekjes in Drenthe. De Motorclub Assen stippelt jaarlijks een nieuwe unieke route uit.

De Motoport Assen TT Toertocht vindt plaats op vrijdagmiddag 28 juni. Deelname aan de Motoport Assen TT Toertocht kost €10,00 pp (inclusief consumpties voor aanvang en tijdens de pitstop), te betalen bij de start. De Motoport Assen TT Toertocht is aangemerkt als KNMV Toertocht waardoor deze meetelt voor de Nationale Club-Toercompetitie.

Aansluitend aan de Motoport Assen TT Toertocht wordt om 19:30 uur gestart met de Univé TT NightRide. Ook deelnemen aan deze unieke tocht? Schrijf je nu in! Inschrijven kan tot en met maandag 24 juni 2019. Middels een nieuwsbrief ontvang je voorafgaande aan het evenement nadere informatie.

Zie: ttfestival.nl/events/tt-nightride-en-tt-toertocht

Rick Jongsma
  • zo 16 aug 2020 14:30

    Jason Staal in Buitentheater Tivoli

    Aankomende zondag treedt Jason Staal op in Buitentheater Tivoli. 'Een jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig. Schrijven, spelen en dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen. Mooie dingen maken.'' ‘Kleinkunst met een catchy popsausje vermengd met een grote voorliefde voor de The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys'. Jason Staal treedt 16 augustus op van 14:30 uur tot en met 16:00 uur.
  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl