Op 3 januari 1941 en op 14 maart 1945 werd Assen getroffen door twee bombardementen waarbij in totaal 15 inwoners om het leven kwamen. De bommen vielen op de Esschstraat (huidige Esstraat) en de toenmalige Nieuwstraat, de huidige Wethouder Buningstraat.

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers en om deze verdrietige geschiedenis te herdenken worden op 11 april aanstaande twee plaquettes onthuld. Op de plaquettes wordt in woord en beeld het verhaal van de bombardementen verteld en de namen van de slachtoffers vermeld.
Na de onthullingen wordt in De Nieuwe Kolk een tentoonstelling geopend die is samengesteld door de Asser Historische Vereniging. De expositie geeft een beeld van het leed en de verwoestingen na de bombardementen. Namens het gemeentebestuur en het bestuur van de Asser Historische Vereniging bent u van harte uitgenodigd om het programma bij te wonen en mee te reizen naar beide locaties.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur Ontvangst in De Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, 9401 ET Assen
13.30 uur Vertrek naar de Wethouder Buningstraat
13.50 uur Toespraak burgemeester en onthulling plaquette Wethouder Buningstraat
14.10 uur Vertrek naar de Esstraat
14.30 uur Toespraak burgemeester en onthulling plaquette Esstraat
14.50 uur Vertrek naar De Nieuwe Kolk
15.15 uur Opening tentoonstelling, napraten onder het genot van een hapje & drankje
16.00 uur Einde bijeenkomst

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl