Op 12 en 13 januari verwelkomt het hippisch evenementenbureau L&R Horse Events voor de tweede maal de nationale dressuurtop bestaande uit onder andere olympiërs en een bekende hippische vlogger.

“Wij zijn erg blij met de vaste groep enthousiaste ruiters, die weer aanwezig zijn op onze wedstrijd in Assen.”, laat Lineke Meursing van L&R Horse Events weten.

“Vorig jaar waren wij enorm verrast dat drie olympische ruiters (Imke Schellekens, Patrick van der Meer en Adelinde Cornelissen), het vertrouwen hadden in ons concept en afreisden in Assen. Ook dit jaar mogen wij Patrick en Imke weer ontvangen en daarbij ook voor het eerst Danielle Heijkoop, die al meerdere keren behoorde tot het A-kader. Daarnaast zal net als in Tolbert de succesvolle hippische vlogster Daniëlle van Mierlo weer starten in de Grand Prix. Ook voormalig bondscoach Rien van der Schaft en zijn dochter Romy zullen de slipjas aantrekken en hun rijkunsten vertonen in de hoogste klasse.”, voegt Meursing er enthousiast aan toe.

Het concept van de Subtop Dressuur tweedaagse is hetzelfde gebleven, maar voor het publiek is er wel een belangrijk verschil. Rolinde Meursing vertelt over de nieuwe aanvulling: “De toegang is net als vorig jaar gratis en wij hebben een paar leuke standhouders. In tegenstelling tot vorig jaar zullen de professionele hippische omroepers Eric Hart en Claudiüs Visser het publiek voorzien van achtergrondinformatie over de deelnemers en de actuele scores.”

De Subtop Dressuur tweedaagse Assen vindt plaats op 12 en 13 januari in de Sunrise Stables, Baggelhuizen 2, 9405 VD, Assen.

NHPhoto
fShare
0
 • do 28 mrt 2019 19:30

  Autismecafé Assen op 28 maart: autisme in het gezin

  Op donderdag 28 maart is er weer een Autismecafé, deze keer staat het thema Autisme in het gezin centraal. Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over dit thema. Gastsprekers van de avond zijn Niene Tammenga en Lily Kabel. Niene heeft een zoontje met ASS, ook haar partner heeft autisme. Niene vertelt over haar gezin en over hoe haar dagelijkse leven eruit ziet. Ze vertelt o.a. over waarom ze heeft besloten haar baan op te geven om volledig voor haar zoon te gaan zorgen. Lily vertelt over haar broer Tim, die een verstandelijke beperking en autisme heeft en wat voor invloed dit zoal op haar leven heeft. Autisme in het gezin vraagt om veel geduld en extra energie. Flexibiliteit, begrip en inlevingsvermogen is voor iedereen van belang, maar extra belangrijk bij autisme. Het vraagt veel van partners, (groot)ouders en broers en zussen (brusjes). Autisme in het gezin kan een uitdaging zijn, waarschijnlijk word je leven anders vormgegeven. Autisme kan een gezin aan de andere kant ook veel brengen. Loopt u tegen vragen aan of bent u benieuwd hoe andere gezinnen omgaan met autisme? Bezoek dan op donderdag 28 maart het Autismecafé Assen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.
 • do 28 mrt 2019 19:30

  Belastingspreekuur over belastingaangifte en toeslagen bij DNK

  Op donderdagavond 28 maart is er bij DNK in de Bibliotheek een spreekuur over het doen van belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Als je aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting, dan dien je voor 1 mei de aangifte inkomstenbelasting 2018 online in te vullen. Dit is niet moeilijk, maar het is handig om van tevoren te weten hoe je het precies invult. Daarom organiseert DNK in samenwerking met Humanitas het eenmalige Belastingspreekuur over belastingaangifte en toeslagen. Tijdens het spreekuur leer je hoe je stapsgewijs belastingaangifte doet en hoe je toeslagen kunt aanvragen. Geen computer Heb je geen computer thuis om online de belastingen in te vullen, kom dan naar de Bibliotheek. Vanaf 1 februari staat op de 1e Etage (in het Taalhuis) de ‘belasting computer’ voor je klaar om hiervoor te gebruiken. Het gebruik van deze computer is gratis, en na het invullen kun je kosteloos je aangifte printen. Het Belastingspreekuur is gratis toegankelijk voor zowel leden van Bibliotheek DNK als niet-leden. Reserveer je ticket via dnk.nl.
 • do 28 mrt 2019 20:00

  Asser Mannenkoor sluit 25ste Potgrond-actie af met gratis concert

  De 25ste Potgrond-actie van het Asser Mannenkoor is dit jaar weer succesvol verlopen. Daarom trakteren de mannen van het koor de kopers van hun pot-grond ook nu weer op een gratis Potgrond-concert. Nieuw bij dit optreden is de aanwezigheid van de nieuwe dirigent Marco Warta. Hij leidt het koor voor het eerst in Assen. Pianist Jan de Roos zorgt weer voor de begeleiding. Het publiek mag zich voorbereiden op een luchtig programma. Dus voor elk wat wils. Het Potgrond-concert vindt plaats op donderdag 28 maart in Buurthuis De Schulp aan de Buizerdstraat in Assen. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.
 • vr 29 mrt 2019 17:00

  Soepcafé bij Vrijeschool de Es in Assen

  Voor de derde keer serveert het Soepcafé in Assen twee heerlijke soepen van groente dat anders werd weggegooid. Wist je dat wereldwijd een derde van het voedsel dat voor de mens wordt geproduceerd, wordt weggegooid? En dat de Nederlandse consument jaarlijks voor 2,5 miljard euro voedsel weggooit? Dat komt neer op 50 kilo per persoon per jaar. Ook producenten, tussenhandel, horeca en supermarkten verspillen samen 2,5 miljard euro aan voedsel. Kortom: Voedselverspilling is een groot probleem op de wereld. Bedenk dat ook alles weer afgevoerd en verwerkt moet worden. Dat kost ontzettend veel energie. Het Soepcafé is een werkgroep van Transition Town Assen, ontstaan vanuit de behoefte om voedselverspilling tegen te gaan. Daarnaast speelt het bewustmaken van het probleem en het sociale aspect natuurlijk ook een grote rol. Organisatie: 'De afgelopen keren werd het druk bezocht en waren de soepeters zeer enthousiast. Er werd gezellig nagepraat en we verwachten dat het komende Soepcafé ook weer veel mensen zal trekken, dus kom op tijd.' Het Soepcafé wordt elke laatste vrijdag van de maand georganiseerd. De soepjes zijn geheel plantaardig en zelfs één ervan is glutenvrij. Iedereen mag aanschuiven, aanmelden hoeft niet. Ze vragen een bijdrage naar draagkracht. Zo kan iedereen mee-eten Vind jij het leuk om mee te helpen, kom dan ook vooral even aanwaaien op vrijdag 29 maart. De vrijwilligers vertellen je graag hoe het allemaal in zijn werk gaat en waar nog mensen nodig zijn. Het Soepcafé vindt plaats bij Vrijeschool de Es aan de Tuinstraat 1 in Assen-Oost. Inloop vanaf 17:00 uur en de start is om 18:00 uur.
 • za 30 mrt 2019 13:30

  Laagdrempelig orgelconcours voor jongeren in Assen

  De orgelkring Assen organiseert op zaterdag 30 maart een concours voor jongeren van 8 t/m 18 jaar op het Steendamorgel in kerkelijk centrum De Bron te Assen. Iedere jongere die orgel, piano of keyboard speelt mag meedoen. De deelnemers mogen één of twee genoteerde stukken spelen naar eigen keuze, van in totaal maximaal 8 minuten. Dit kunnen zowel orgel- als pianostukken zijn. Ook kunnen jongeren meedoen in de categorie ‘duospel’. Daarvoor gelden dezelfde regels: maximaal twee stukken van in totaal hooguit 8 minuten. Jongeren kunnen zich opgeven via de site van de Orgelkring Assen, waarop ook meer informatie is te vinden. De deelnemers worden in één van de twee leeftijdsgroepen ingedeeld: van 8 tot en met 12 jaar of van 13 tot en met 18 jaar. Inschrijven kan tot maandag 4 maart. Juryleden zijn de organisten Euwe en Sybolt de Jong, die naast hun solopraktijk ook bekend zijn om hun samenspel op orgel. Zij zullen de middag besluiten met een kort vierhandig programma. Het concours is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 13.30 uur.
 • za 30 mrt 2019 14:00

  Mariska van Gennep en Sebastiaan Koen signeren bij Bruna Vanderveen

  Op zaterdag 30 maart van 14.00-15.00 uur zijn Mariska van Gennep en Sebastiaan Koen aanwezig bij de boekenafdeling Bruna op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen om te signeren. Mariska van Gennep blogt al ruim drie jaar over gezondheid als haar man Sjonny de diagnose ALS krijgt. Hun wereld staat op zijn kop. Mariska besluit de wereld weer rechtop te zetten en te gaan schrijven over hoe dat is, het gezinsleven met een partner die zo'n loodzware diagnose heeft. In 'Als heb je niet alleen' schetst Mariska van Gennep hoe ze dag in dag uit balanceert tussen liefde en mantelzorg. Het gezin maakt bewust zoveel mogelijk herinneringen voor 'later' en Mariska schrijft open en eerlijk over Sjon's ziekteverloop en alles waar zij als mantelzorger tegen aanloopt. Met 'Als heb je niet alleen' wil Mariska van Gennep alle mantelzorgers een hart onder de riem steken. Ze geeft in dit boek ook tips om in zo'n heftige situatie jezelf staande te houden. Mariska van Gennep (1966) is ondernemer en woont in Assen. Eerder schreef Mariska blogs voor Libelle.nl en Gezondheidenco.nl. Er zijn geen veilige oorden in deze oorlog. Na de vlucht uit Rodean en na Sedrans dood, is er weinig tijd om te rusten voor de gebroeders Staalhart en hun vrienden. Hun volgende doel is om de koning af te zetten en dat moet zo snel mogelijk gebeuren. Terwijl Skjald en Elisia daar de eerste stappen voor ondernemen, reizen Edilion en Dorvin naar Vatthar af om meer over hun ouders te weten te komen. Daarbij krijgen ze meer informatie over de veroverde stad Istongyr. Buiten dat komt de gruwelijke achtergrond van Thorgdar boven tafel. De tovenaar Felkon heeft de jacht op de broers en hun vrienden geopend.
 • za 30 mrt 2019 14:00

  Wolvenlezing bij Warenhuis Vanderveen

  Warenhuis Vanderveen houdt op 30 maart een lezing over wolven. Op 18 februari werd er bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin heeft zich na 150 jaar afwezigheid officieel gevestigd op de Veluwe. Daarnaast wordt Nederland geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen. De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Drenthe komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt. Op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur wordt een lezing over wolven in Nederland gegeven in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Veel mensen vinden het waanzinnig mooi dat de wolf weer terug is Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuurgebieden kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor de wolf en schapenhouders maken zich erg veel zorgen over de bescherming van hun dieren. Jeannet Hulshof, van Wolven in Nederland en Wolf Fencing, zal u alles vertellen over de ecologie van de wolf en het nemen van preventieve maatregelen. Daarnaast zal er tijdens deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst ingegaan worden op wolvenherkenning en sporen. Wat weet u over de wolf? Kunt u een wolf van een hond onderscheiden? U zult merken dat het soms lastig is om het verschil te zien. Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. Opgeven voor de wolvenlezing kan door een mail te sturen naar [email protected] of door langs te gaan bij de WWF-shop in Warenhuis Vanderveen. De kosten voor deze lezing bedragen €7,50 p.p. incl. koffie/thee. Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan het WWF. Zaterdag 30 maart is het tevens ‘Earth Hour’ waarbij iedereen wordt opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis van 20.30-21.30 uur uit te schakelen om aandacht te vragen voor het behoud van de aarde.
 • za 30 mrt 2019 19:30

  BoekenFEST’19 met bekende superhelden in DNK

  Op zaterdag 30 maart viert DNK het leukste festival van het jaar: BoekenFEST’19. Dit jaar gehuld in wapperende rode cape en met bekende superhelden, want BoekenFEST’19 staat in het teken van ‘Super(wo)man’. De line-up is dan ook extra bijzonder met supervrouwen- en mannen als Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Het BoekenFEST wordt in samenwerking met het Drents Museum georganiseerd. In Amsterdam wordt de landelijke Boekenweek afgetrapt met het welbekende Boekenbal maar in de Drentse hoofdstad gaat dat net íets anders; daar sluit DNK de Boekenweek namelijk feestelijk af met het BoekenFEST. Een sfeervol festival bomvol bekende schrijvers, liveoptredens, swingende muziek, culinaire versnaperingen en bovenal boeiende verhalen. In elke hoek van DNK is wel iets bijzonders te beleven en verschijnt de een na de andere superheld ten tonele. Bekende ‘superhelden’ op het BoekenFEST Het thema van BoekenFEST’19 is ‘Super(wo)man’, een knipoog naar het landelijke boekenweekthema ‘De moeder, de vrouw’ waar de nodige commotie over ontstaan is. De line-up in Assen bestaat dan ook uit supervrouwen- én mannen zoals Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Met podia als ‘Krypton Stage’, ‘Metropolis Stage’ en de ‘Daily Planet Stage’ wordt DNK omgetoverd tot een echte Supermanwereld. Naast de optredens, livemuziek en culinaire versnaperingen is ook de tentoonstelling ‘De Moeder de Vrouw’ van het Drents Museum te bewonderen in KINK. Meer informatie en tickets via de website.
 • za 06 apr 2019 13:00

  De KostuumCentrale Assen houdt open huis

  Na een verhuizing en verbouwing houdt de Kostuumcentrale in Assen een open huis. Met trots mogen zij hun nieuwe huisvestiging aan u presenteren. Diverse instellingen op het gebied van Cultuur en Ambacht hebben een gezamenlijke huisvestiging gevonden in dit verzamelpand. Naast Stichting KostuumCentrale Assen vindt u daar ook van Straat tot Laan BV, Kaars en Zo, Mercurius Marching-/Showband Assen en Stichting Oud-Oranje. Op deze middag, voor jong en oud, kunt U diverse workshops volgen. Onder andere 'Zet je zelf op het podium in het Vestzaktheater', Maak je eigen kaars, Speel eens op een instrument en bekijk een korte kostuumshow van historische kledij. U bent van harte welkom op zaterdag 6 april van 13.00 tot 16.00 uur bij stichting KostuumCentrale Assen. Zij zitten aan de Havenkade 20.
 • zo 07 apr 2019 11:00

  Lammetjesdag op het Hijkerveld

  Op zondag 7 april vindt van 11:00 tot 16:00 uur bij de schaapskooi op het Hijkerveld de traditionele Lammetjesdag plaats van Het Drentse Landschap. De toegang is gratis. De schaapskooi Hijkerveld is vanaf het dorp Hijken aangegeven met bordjes. Honden mogen helaas niet meekomen, ook niet als ze aangelijnd zijn. Lammetjesdag is de start van de lente en dat wordt gevierd! Rond de schaapskooi zijn verschillende activiteiten die te maken hebben met schapen en lammetjes. Kom bijvoorbeeld klimmen en klauteren, meedoen met de speciale schapenspeurtocht of knuffelen met de lammetjes. Voor kinderen is er beschuit met muisjes. In een gezellig hoekje tussen de strobalen is de kinderfilm Puck en het verdwenen schaap doorlopend te zien. Deze kinderserie is opgenomen op het Hijkerveld. In de film speelt Pink, de hond van de herder, een belangrijke rol. Pink zal ook tijdens Lammetjesdag laten zien wat hij kan, want hij geeft samen met de herder verschillende demonstraties schapen drijven. Naast de activiteiten is er een kleine markt met producten die aansluiten bij schapen en lammetjes. (Er is geen pin aanwezig). Kijk voor meer informatie op drentslandschap.nl.
 • ma 08 apr 2019 19:30

  Voorlichtingsavond over sporten met hartklachten

  In het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt op 8 april een voorlichtingsavond gehouden over sporten met hartklachten. Kun je sporten als je hartklachten hebt? Mag je het hart belasten na een hartziekte? Veel mensen die graag sporten zitten met deze en meer vragen als ze geconfronteerd zijn met hartklachten of een hartaandoening. We kennen de voorbeelden uit het nieuws: topsporters die ineens neervallen. Hartproblemen. Betekent het, dat je met een hartziekte niet kunt sporten? En maakt het nog verschil of dat een aangeboren hartafwijking is of een hartziekte die later ontstaan is? Iemand die een hartziekte heeft en ook graag wil (blijven) sporten, heeft talloze vragen. Tijdens de voorlichtingsavond over sporten met hartklachten zullen een cardioloog, fysiotherapeut en ervaringsdeskundigen hier dieper op ingaan. Sprekers Sportcardioloog J.K. Jongman zal vertellen wat sportcardiologie inhoudt en in hoeverre het hart belastbaar is na een hartziekte. Een fysiotherapeut van het WZA geeft uitleg over de rol van fysiotherapie tijdens het hartrevalidatietraject waarin een patiënt begeleiding en adviezen op maat krijgt. Verder zullen twee ervaringsdeskundigen – een oud-marathonloper en een patiënt met een hartziekte- vertellen over hun ervaring met sporten. Harteraad In de pauze kunnen belangstellenden de informatiestands bezoeken van Harteraad en Hartrevalidatie. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavond is op maandag 8 april van 19.30 tot 21.30 uur in het WZA. De zaal is vanaf 19.00 open. De toegang is gratis, aanmelden kan voor 2 april op deze website. Vol = vol.
 • wo 10 apr 2019 14:30

  Plaatsing nieuwe struikelstenen in Assen

  Op woensdagmiddag 10 april worden, samen met de nabestaanden, nieuwe struikelstenen voor 37 Joodse slachtoffers op 12 adressen onthuld. Het is de een na laatste steenlegging van Struikelstenen Assen. De stenen worden onthuld in de straten Prins Hendrikstraat, Stationsstraat, Oostersingel, Nijlandstraat en Paul Krugerstraat. Nabestaanden en betrokkenen lezen het in memoriam van de slachtoffers. Een ieder die belangstellend is wordt van harte uitgenodigd de route mee te lopen. De tocht begint om 14.30 uur bij het eerste adres, Prins Hendrikstraat 1A. Hier wordt tevens Kaddisj gezegd voor alle slachtoffers. Voor meer informatie: www.struikelstenen-assen.nl
 • za 13 apr 2019 12:00

  Kadetje Cultuur: Ode aan het hunebed met Karin Broekhuijsen

  Op zaterdag 13 april van 12.00 tot 14.00 uur zal fotograaf Karin Broekhuijsen het Kadetje Cultuur verzorgen in Warenhuis Vanderveen te Assen. Zij zal een voordracht houden over haar fascinatie voor de Drentse hunebedden. Haar boek Ode aan het hunebed is een dag eerder gepresenteerd en zal tijdens het Kadetje Cultuur verkrijgbaar zijn. Uiteraard is Karin Broekhuijsen bereid om het te signeren. Iedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwde ze van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal. Nooit eerder is er een fotoboek verschenen dat zo’n prachtige ode is aan de beroemdste monumenten van Drenthe. Door de hunebedden in divers perspectief weer te geven, creëert fotograaf Karin Broekhuijsen een andere kijk op het alom bekende hunebed en geeft ze daarmee in al hun glorie een speciale plek in het Drentse landschap. Karin Broekhuijsen: ‘De boodschap van dit boek is dat we de hunebedden moeten koesteren. De foto’s in het boek laten bijvoorbeeld zien hoe prachtig de hunebedden kunnen veranderen van kleur naarmate de dag vordert of het weer verandert. Hunebedden zijn wat dat betreft niet statisch maar altijd een bron van inspiratie’. Ode aan het hunebed is tevens voorzien van vijf begeleidende teksten over de relatie van de moderne mens met de Drentse hunebedden plus korte beschrijvingen van alle hunebedden en hun locaties. “Het is niet zo van Drenten om trots te zijn op hun eigen landschap. Drentse bescheidenheid, u kent dat vast wel. Helemaal fout! Ik ben er apetrots op. Karin heeft me laten zien waarom.” Hein Klompmaker, Voorzitter Hunebed Highway Business Club Karin Broekhuijsen is een Drentse fotograaf. Met haar tomeloze inzet weet zij bijzondere momenten te fixeren en daarmee een tijdsbeeld vast te leggen voor de komende generaties. Karin leverde de afgelopen jaren voor meerdere boeken foto’s aan. Ode aan het hunebed is het tweede boek dat geheel van haar hand is. Het eerste is Buitengewoon betoverend weer in beeld, uit 2011. Daarnaast zijn haar foto’s te vinden bij Marketing Drenthe, RTV Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap. Ook Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, SBB en anderen maakten gebruik van haar fotografie. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar [email protected] of door langs te gaan bij Kunstcafé Schurer. De kosten zijn €14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. De voordracht vindt plaats in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen en inloop is vanaf 11.45u. Karin Broekhuijsen
 • di 16 apr 2019 14:00

  Inspiratiebijeenkomst Festival van de Drentse Geschiedenis

  Op een laagdrempelige manier jong en oud kennis laten maken met historische verhalen en het tastbaar erfgoed van onze provincie: dat is het doel van het Festival van de Drentse Geschiedenis. Tijdens het Festival, traditioneel in oktober, vinden overal in Drenthe activiteiten plaats met een historisch tintje. Om musea, historische verengingen, bibliotheken, boekhandels, serviceclubs en anderen aan te moedigen een activiteit aan te bieden tijdens dit festival organiseren het Drents Archief en de landelijke organisatie van de Maand van de Geschiedenis i.s.m. het Historisch Nieuwsblad een inspiratiemiddag op dinsdag 16 april in het Drents Archief in Assen. Zij/Hij Het thema van het Festival van de Drentse Geschiedenis 2019 is: Zij/Hij. In de programmering draait het o.a. om markante Drentse vrouwen van toen en nu, 100 jaar vrouwenkiesrecht, gender en (traditionele) rollenpatronen. De vrouwen plaatsen we in oktober op een voetstuk. Want hoewel ze altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitmaakten, zijn het toch vaak de mannen die we uit de geschiedenisboeken kennen. Wie waren de Drentse ‘powervrouwen’ die in het verleden het verschil maakten? En welke spraakmakende vrouwen waren (en zijn) van grote betekenis voor onze provincie? Inspiratiemiddag De inspiratiemiddag in het Drents Archief begint 16 april om 14.00 uur. Na een korte inleiding geeft literatuurhistoricus Henk Nijkeuter een lezing over daten in de 19de eeuw. Daarna gaan de deelnemers creatief brainstormen over in het oog springende activiteiten. Culinair etnoloog Carolina Verhoeven presenteert hapjes speciaal voor vrouwen en mannen en een adviseur van K&C geeft tips en tricks over het aanvragen van subsidies voor activiteiten. Journalist Marjanne Teunissen, bekend van de documentaire ‘Politica’, en prof. dr. Mineke Bosch, de biografe van Aletta Jacobs, nemen tot slot plaats in een panel over markante vrouwen uit het verleden en heden. De inspiratiemiddag eindigt om 17.00 uur met een hapje en drankje. Opgeven? Deelnemers aan de inspiratiemiddag ontvangen naast tips voor subsidieaanvraag, een hoop ideeën en inspiratie, ook een zogenaamde ‘pluklijst’. Hierop staan sprekers, films en activiteiten die binnen het thema Zij/Hij passen. Hiermee wordt het zelf organiseren van een activiteit tijdens het Festival van de Drentse Geschiedenis een peulenschil! Opgave voor de inspiratiemiddag is verplicht en kan tot 10 april a.s. via [email protected]
 • wo 17 apr 2019 18:30

  Ladies Night in Noabershop

  Maak tijd vrij om met je vriendinnen een leuke avond door te brengen. Speciaal voor de vrouwen uit Assen en omgeving organiseert Thai Massage Holland op woensdag 17 april een Ladies Night. Die gaat plaatsvinden in de Noabershop, Rolderstraat 9 in Assen. Van 18.30 uur tot en met 22.00 uur. Trakteer jezelf op een massage- of gezichtsbehandeling, en nog veel meer. In de Noabershop is er ruimte om lekker bij te kletsen, onder het genot van een drankje en een hapje. Aanwezig Oni: Caroline Paulus Kardono: wimperextensions Henny Bouma: Medium www.mystica-spirit.nl Yolanda Visser Photography Karen de Bie:Thaise Massage, kruiden, kramen, kuren.www.houjethai.nl Sandra Lakebrink: geeft informatie over essentiele olien van Young Living. Stoelmassage met Patricia Noordhuis. www.massagepraktijksubvenio.nl Ben jij geïnteresseerd om een tafeltje te huren voor jouw diensten? Laat het weten per e-mail: [email protected] De entree is gratis.