Regelmatig kun je bij DNK snuffelen tussen de oude boeken en op zoek gaan naar dat ene exemplaar dat je graag zelf wilt hebben. Zo ook op zaterdag 12 en zondag 13 januari, want dan houdt de Bibliotheek weer een Tweedehands Boekverkoop.

Waar naast een ruime collectie aan boeken en tijdschriften ook een groot aantal dvd’s voor kleine prijsjes te koop zijn.

De Bibliotheek van DNK ververst iedere week haar collectie, zodat er bij elk bezoek nieuwe titels klaarstaan. Dit betekent dat de Bibliotheek ook af en toe afscheid moet nemen van oude bekenden. Daarom vindt er in het weekend van 12 en 13 januari, tijdens de openingstijden van de Bibliotheek, een tweedehands boekverkoop plaats in De Nieuwe Kolk.

Al deze oude titels worden aangeboden tegen scherpe prijzen. De boeken zijn te koop voor € 1,25 per stuk en 7 voor € 6,-. Er zijn kinderboeken, romans, informatieve boeken en tijdschriften te vinden. Daarnaast is er een speciale collectie extra waardevolle boeken te koop voor € 2,50 per stuk, en is er een groot aanbod aan dvd’s. Deze zijn te koop voor € 1,00 per stuk en 6 voor € 5,00.

Sake Elzinga
 • za 15 juni 2019 12:30

  Open Dutch Showcorps Championships in Assen

  Op zaterdag 15 juni worden voor de twintigste maal de “Open Dutch Showcorps Championships” (ODSC) in Assen gehouden. Dit mega evenement voor showkorpsen werd de afgelopen twintig jaren met groot succes georganiseerd in Assen. In 1999 werd het ODSC voor het eerst gehouden. De organisatie lag toen in handen van Marchingband UDI. Het evenement bestond toen uit 3 delen: het concours op Stadsbroek, een streetparade van Stadsbroek naar Koopmansplein en de finals ’s avonds op het Koopmansplein. Later is het evenement verhuisd naar het Achilles 1894 terrein, waar de afgelopen jaren het volledige evenement werd gehouden. Dit jaar hebben 12 showbands uit heel Nederland zich ingeschreven. Daarmee is het ODSC een topevenement in de Nederlandse showbandwereld en is Assen op 15 juni voor één dag weer Showband stad van Nederland. Het evenement bestaat uit de volgende onderdelen: 12.30 uur – 17.00 uur Showconcours: een officieel concours voor alle stijlen showkorpsen in het stadion van Achilles 1894. Tevens Open Nederlands Kampioenschap Show voor Star- en Championshipsklasse. Toegang showconcours: 10 euro Kinderen van 4 t/m 12 jaar 5 euro 18.30 uur - 21.30 uur Open Dutch Showcorps Championships: de spectaculaire Finals in het stadion van Achilles 1894 met bijzonder openingsoptreden. Toegang Finals: Gratis Tijdens het showconcours overdag in het Achilles-1894 stadion, zal het nieuwe nationale reglement van de KNMO als jurysysteem worden toegepast met top juryleden. Het deelnemersveld is dit jaar zeer gevarieerd. Showbands met verschillende samenstellingen qua instrumentarium zullen het wedstrijdveld betreden. In de Starklasse zal om 14.20 uur de Asser Mercurius Marching Showband deelnemen. Bijzonderheid dit jaar is de opening van het avondprogramma met de Finals van het ODSC. Er zal een gezamenlijk optreden verzorgd worden door de Mercurius Marching Showband en de Stienstraband uit Assen. De Stienstraband bestaat onder andere uit mensen met een verstandelijke /lichamelijke beperking die met elkaar muziek maken. De spectaculaire Finals, waarin gestreden wordt om de titel “Open Dutch Showcorps Champion” zullen ’s avonds ook plaatsvinden in het stadion van Achilles 1894. Het publiek kan genieten van prachtige muzikale shows. Eén van deelnemers van de Finals zal een uitnodiging toegewezen krijgen om deel te nemen aan de Taptoe Groningen. Tussen het ODSC en Taptoe Groningen is een samenwerkingsverband. De facilitaire organisatie van de Open Dutch Showcorps Championships is ook dit jaar in handen van de Stichting ODSC, een groep vrijwilligers uit Assen e.o. Vanaf het najaar 2018 wordt al druk gewerkt aan de voorbereiding. Het gemeentebestuur van Assen geeft haar volledige medewerking om het evenement facilitair te ondersteunen. Daarnaast is de samenwerking met het bedrijfsleven en de ondersteuning vanuit diverse vrijwilligers van groot belang om dit evenement te laten slagen.
 • wo 19 juni 2019 19:00

  Informatiebijeenkomst over zorg in de regio Assen

  In februari presenteerden ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars plannen om de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen beschikbaar te houden, de zorg anders in te richten en waar mogelijk te verbeteren. Woensdag 19 juni is hierover een informatieavond in wijkcentrum De Schulp in Assen. Het plan van het regieteam Zorg voor de Regio betekent bijvoorbeeld dat de ‘ingewikkelde’ ziekenhuiszorg geconcentreerd wordt in Assen (WZA), Emmen (Treant, Scheper) en Scheemda (OZG). Denk aan spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. De plannen werden de afgelopen maanden besproken met gemeenten, politici, Zorgbelang Drenthe en vele organisaties in de zorg, zoals de ambulancedienst. Geef uw mening De ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars horen ook graag de mening van inwoners uit de regio Assen. Daarom is er op woensdag 19 juni van 19.00 – 20.30 uur een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Schulp, Buizerdstraat 10 in Assen. U bent hier van harte welkom. Bestuurders geven toelichting op de plannen; Zorgbelang Drenthe zit de avond voor. Ook de gemeente Assen is aanwezig. Aanmelden Wilt u meer weten over de plannen voor de zorg in de regio of hebt u vragen, ideeën of zorgen, dan bent u van harte welkom. Aanmelden kan eenvoudig via de website. Of geef het telefonisch door via (0528) 28 67 45.
 • vr 21 juni 2019 18:30

  Kerkennacht Assen nodigt uit voor een andere blik op de kerk

  Is dit ook kerk? Het staat pront op het programma van de Kerkennacht 2019 in Assen. Vrijdag 21 juni wil een aantal kerken in Assen laten zien dat er in een kerkelijke gemeenschap veel meer gebeurt dan regelmatig samen een kerkdienst bijwonen. Omdat die veelzijdigheid niet voor iedereen bekend is en om de drempel om eens langs te komen zo laag mogelijk te maken is de Kerkennacht bedacht. Aanvankelijk in Amsterdam, maar inmiddels is het een landelijk evenement. In Assen staan die avond van vier kerken en twee kerkelijke instellingen de deuren wagenwijd open en is er binnen van alles te beleven. De Kerkennacht 2019 trapt om 18.30 uur af in de Gouverneurstuin met een verrassende terugblik op Assens geschiedenis, die de organisatie nog graag even verrassend wil houden. DJ Jack Fuga verzorgt er toepasselijke muziek. Wethouder Harmke Vlieg geeft het startsein voor een avond vol presentaties en muziek. Een greep uit het programma: in de Rooms Katholieke Kerk aan de Dr. Nassaulaan spelen afwisselend het Noord Nederlands Gitaarensemble en organist Wim van der Meulen. In de kerk wordt informatie gegeven over Caritas. De protestantse Jozefkerk aan het Kerkplein laat het monumentale Van Damorgel klinken. Van het balkon van het Open Huis van de Kerken aan de Brink klinkt muziek en binnen wordt een ‘broescursus Drèents’ gegeven. Kerkelijk informatiepunt Mooi Verhaal bij de VVV aan de Marktstraat biedt een open podium voor het voordragen van gedichten. De Adventskerk aan de Lindelaan biedt kunst, een muzikaal programma waarbij meezingen mag en een Taizéviering. Die krijgt een vervolg met film, napraten en ‘slapen bij God’. Wijkcentrum De Componist aan de Paganinilaan huisvest de Baptistengemeente Noorderpark die een gevuld programma voorschotelt met spelletjes, koffie, informatie en muziek. De Kerkennacht duurt op alle locaties zeker tot half tien, afhankelijk van de belangstelling.
 • zo 23 juni 2019 13:00

  Middagje Jeugdcircus Bombari in de Tuin van Assen

  Op 23 juni komt jeugdcircus Bombari naar de Tuin van Assen. Bereid je maar alvast voor op een middag vol met spectaculaire acts, kleurrijke kostuums en swingende muziek. Op zondag 23 juni treden de jeugdartiesten weer op en laten ze jou graag hun kunsten zien. Kom jij ze aanmoedigen? Bekijk meer informatie op facebook.
 • za 29 juni 2019 13:00

  Derde editie van TT KidsFestival in Assen

  Op zaterdag 29 juni tussen 13.00 en 17.00 uur is er voor de kinderen hun eigen gratis motorfestival, het TT KidsFestival. Het TT KidsFestival is er speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar oud en leert de kinderen alle ins en outs van de TT en de motorsport. Het festival bestaat uit pitstops. Bij elke pitstop kunnen de kinderen activiteiten doen die iets te maken hebben met de motorsport. Racen op drift-trikes, je fantasiemotor laten tekenen door sneltekenaars, motorskieken, uitleg en demonstraties van Racing Team Assen over en op mini-bikes, je laten schminken als coureur, je eigen snoepmedaille maken, ga op de foto als een echte RTV Drenthe sportverslaggever en nog veel meer. Ook Veilig Verkeer Nederland is aanwezig met leuke spellen en weetjes. Dit hele spektakel wordt aangevuld door de live-band ZoKanHetOok!. Sportverslaggever Een speciale pitstop op het festivalterrein is de pitstop van RTV Drenthe. RTV Drenthe geeft de kinderen een blijvende herinnering aan het TT KidsFestival. Zij komen met een speciale photobooth waarin de kinderen als een echte, professionele TT verslaggever op de foto kunnen. Deze foto krijgen de kinderen direct uitgeprint mee naar huis. Fun en Educatie Op het TT KidsFestival gaan fun en educatie hand in hand. Spelenderwijs willen wij de kinderen kennis bijbrengen. Hoe kun je een echte coureur worden en wat is belangrijk in het verkeer? CKC Drenthe onderwijs en kinderopvang is voor het derde jaar op rij als partner verbonden aan het TT KidsFestival. CKC Drenthe stelt kinderen centraal en vindt het belangrijk om ieder kind zo optimaal mogelijk te begeleiden in de ontwikkeling van talenten en een stabiele basis te leggen voor de toekomst. Tijdens het TT KidsFestival kun je dit zelf ervaren. Het TT KidsFestival wordt mogelijk gemaakt door Cateringservice Mennega, Catering Teuben, Van Straat tot Laan BV, RTV Drenthe, TT Festival Assen en CKC Drenthe. Meer informatie is te vinden op: ttfestival.nl
 • wo 03 juli 2019 19:00

  Het Watoto kinderkoor uit Oeganda komt naar Assen

  Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt binnenkort een avond met zang en dans in Assen. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert, met als thema 'We Will Go', is op 3 juli in Assen en begint om 19:00. Houdt hun pagina's in de gaten, de tickets komen binnenkort beschikbaar! Zie: facebook.com/CLCAssen