Op donderdag 29 november organiseert de gemeente een inloopavond over de landschappelijke inrichting van de westrand van Kloosterveen.

Het gebied is aangewezen als buffer voor overtollig regenwater uit de toekomstige nieuwbouwuitbreiding van Kloosterveen. De gemeente wil er een interessant recreatief gebied van maken. Met wandel- en fietspaden en een archeologische speelplek. En ruimte voor diverse planten en dieren.

Direct omwonenden gevraagd
Onlangs heeft de gemeente direct omwonenden gevraagd welke aandachtspunten zij hadden voor de nog in te richten zone. Op de inloopavond laten ze aan de hand van schetsen het conceptplan zien. Begin volgend jaar presenteren ze de definitieve inrichting van het gebied.

Bestemmingsplan eerste 500 woningen
De landschappelijke zone maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan voor het gebied dat als eerste bebouwd gaat worden en waar ruimte is voor ongeveer 500 woningen (ten westen van de Aletta Jacobsweg en de Rosa Spierweg). Dit plan publiceert de gemeente naar verwachting in het voorjaar van 2019.

U bent op 29 november welkom tussen 19.00 en 21.00 uur in MFA Kloosterveen (Vesteplein 5).

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl