Komend weekend wordt er bij de Baggelhuizerplas weer een Bike Festival georganiseerd.

Bike Festival Assen is een uniek evenement en staat in de mountainbike wereld bekend als één van de leukste en gezelligste mountainbike evenementen van Nederland. Het hele evenement staat in het teken van gezelligheid, fun en sportiviteit voor iedereen.

Naast de wedstrijden is er veel te beleven voor de bezoekers & deelnemers, zo is er een waar promodorp ingericht, zijn er diverse demo’s en kunnen de kids meedoen aan een MTB Clinic. Bike Festival Assen zal in 2018 plaatsvinden op zaterdag 8 en zondag 9 september aan het recreatiegebied de Baggelhuizerplas, de volledige organisatie is in handen van de Stichting MTB World.

Het centrale punt van het evenement bevindt zich vlakbij de manege gelegen langs de A28 Deze plaats werd gekozen om verschillende redenen:
- Het is een recreatiegebied en heeft ruimte genoeg voor een dergelijk grot evenement.
- De elementen zijn voorhanden om een uitdagend parcours uit te stippelen voor alle onderdelen/wedstrijden.
- De nodige infrastructuur wordt ter beschikking gesteld, zoals douches, toiletten, parkeerplaatsen en weiden die plaats bieden aan de aflossingszone, de camping,
het controlecentrum, het secretariaat, de bar en een gedeelte voor de animaties.
- Het gebied is gemakkelijk bereikbaar.

Meer weten? Zie: www.bikefestivalassen.nl

Archief/Roelof Daalmeijer
  • zo 16 aug 2020 14:30

    Jason Staal in Buitentheater Tivoli

    Aankomende zondag treedt Jason Staal op in Buitentheater Tivoli. 'Een jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig. Schrijven, spelen en dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen. Mooie dingen maken.'' ‘Kleinkunst met een catchy popsausje vermengd met een grote voorliefde voor de The Beatles, Acda en de Munnik en The Beach Boys'. Jason Staal treedt 16 augustus op van 14:30 uur tot en met 16:00 uur.
  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl