De 10e editie van de SummerBreak staat ook dit jaar bol van de activiteiten in en rondom de Baggelhuizerplas. In de laatste week van de zomervakantie, 27 tot en met 30 augustus, is er van alles te doen voor de hele familie.

Zo kun je er terecht voor activiteiten op het gebied van; natuur, sport&spel, creativiteit, welzijn, bewegen, ontmoeten en gezondheid. Elke dag kunnen de bezoekers allerlei leuke workshops volgen. Van vliegvissen tot graffiti, van haken tot schaken en van theater tot laser gamen.

Daarnaast is er dit jaar centraal op het terrein een grote ‘basecamp’. Hier kan men even ontspannen, genieten van de muziek en een kopje koffie. Doe je liever iets actiefs? Dan kun je je bijvoorbeeld uitleven in de Healthy Zone, knutselhoek of op de springkussens. Ook is er een babbelhoek waar je terecht kunt met vragen op het gebied van welzijn. Bijvoorbeeld over wonen, ideeën voor de wijk, vrijwilligerswerk, (mantel)zorg en actief meedoen in de samenleving.

Dat het de 10de editie is willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er op maandag 27 augustus om 14.00 uur een feestelijke opening. De opening wordt gedaan door 1love dance center en Ingrid Jansen van So You Think You Can Dance! De burgemeester zal hier ook bij aanwezig zijn voor de officiële opening. De laatste dag, donderdag 30 augustus, staat weer geheel in het teken van de traditionele mega-stormbaan. Het terrein is elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Dankzij de inzet van veel Assener verenigingen en partijen zijn alle activiteiten en workshops gratis. Zorg dat je erbij bent! Heb je er dan nog geen genoeg van? Aansluitend aan de Summerbreak kun je het hele weekend genieten van het Kastanjefestival.

Het complete programma is te vinden op www.vaartwelzijn.nl/summerbreak

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl