De 10e editie van de SummerBreak staat ook dit jaar bol van de activiteiten in en rondom de Baggelhuizerplas. In de laatste week van de zomervakantie, 27 tot en met 30 augustus, is er van alles te doen voor de hele familie.

Zo kun je er terecht voor activiteiten op het gebied van; natuur, sport&spel, creativiteit, welzijn, bewegen, ontmoeten en gezondheid. Elke dag kunnen de bezoekers allerlei leuke workshops volgen. Van vliegvissen tot graffiti, van haken tot schaken en van theater tot laser gamen.

Daarnaast is er dit jaar centraal op het terrein een grote ‘basecamp’. Hier kan men even ontspannen, genieten van de muziek en een kopje koffie. Doe je liever iets actiefs? Dan kun je je bijvoorbeeld uitleven in de Healthy Zone, knutselhoek of op de springkussens. Ook is er een babbelhoek waar je terecht kunt met vragen op het gebied van welzijn. Bijvoorbeeld over wonen, ideeën voor de wijk, vrijwilligerswerk, (mantel)zorg en actief meedoen in de samenleving.

Dat het de 10de editie is willen zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er op maandag 27 augustus om 14.00 uur een feestelijke opening. De opening wordt gedaan door 1love dance center en Ingrid Jansen van So You Think You Can Dance! De burgemeester zal hier ook bij aanwezig zijn voor de officiële opening. De laatste dag, donderdag 30 augustus, staat weer geheel in het teken van de traditionele mega-stormbaan. Het terrein is elke dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Dankzij de inzet van veel Assener verenigingen en partijen zijn alle activiteiten en workshops gratis. Zorg dat je erbij bent! Heb je er dan nog geen genoeg van? Aansluitend aan de Summerbreak kun je het hele weekend genieten van het Kastanjefestival.

Het complete programma is te vinden op www.vaartwelzijn.nl/summerbreak

  • wo 14 okt 2020 10:00

    Najaarsmarkt op 14 oktober in binnenstad van Assen

    Woensdag 14 oktober is er in het centrum van Assen de jaarlijkse najaarsmarkt. De markt, bestaande uit 100 kramen met diverse producten en diensten, is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Er zal een treintje door het centrum rijden en er is genoeg te doen voor de kinderen, van suikerspinnen tot een draaimolen. Daarnaast is er veel muziek en vermaak. Voor ieder is er wat wils. De gemeente Assen heeft goedkeuring gegeven voor deze activiteiten en vraagt een ieder goed te letten op de voorwaaden rond Covid 19.