Met het Preuvenement luidt Assen op muzikale wijze het culturele en culinaire seizoen in.

Na maanden van voorbereiden is dit weekend het Preuvement in Assen, met veel muziekacts van hoge kwaliteit en de specialiteiten proeven van de beste restaurants in de stad. Ook biedt het Preuvenement Assen een gevarieerd randprogramma aan voor jong en oud.

Preuvenement
Het Preuvenement Assen is een vernieuw(en)d evenement voor jong en oud. Ze bieden voor ieder wat wils, zowel op culinair gebied, als op het gebied van muziek, kunst en cultuur. Bovendien kan iedereen zich de hele dag vermaken met een veelheid aan activiteiten.

Programma
Bekijk nu het complete programma van het Preuvenement Assen 2018. Een lekkere mix van stijlen en smaken, voor jong en oud, voor ieder wat wils. En het allermooiste. De entree van het festival is helemaal gratis. Ook dit jaar vind je op het Preuvenement (inter)nationaal bekende top artiesten zoals Anneke van Giersbergen, Handsome Poets en Lisa Loïs, én een selectie van de beste Asser artiesten (Ramblin’ Boots) en aanstormend talent uit de regio. Kijk voor het programma op: preuvenementassen.nl/programma-preuvenement-2018

Eetmomenten
De organisatie heeft wederom een leuke mix gemaakt in de uitgaansgelegenheden in Assen, van een broodjeshuis tot het kookatelier van Joop Zwiep. Samen maken ze dat u deze twee dagen kunt genieten van heel veel lekkers en kunt proeven wat u dit seizoen kunt gaan eten of drinken.

Zie hier de 25 deelnemers: preuvenementassen.nl/#deelnemers

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl