Steeds vaker worden er wolven gezien in Drenthe. Waar komen die vandaag? En kan jij zelf een wolf herkennen?

Maak kennis met de wolf
Steeds vaker worden er wolven gezien in Drenthe. Waar komen die vandaag? En kan jij zelf een wolf herkennen? Tijdens deze dpe-middag leer je spelenderwijs van alles over dit indrukwekkende dier. Natuurlijk hoort hier ook een bezoekje aan de expositie ‘De wolf in Drenthe’ bij. Dez is deze zomer nog te bezoeken in het Duurzaamheidscentrum. Zorg dat je deze gezien hebt voordat hij weer teruggaat naar Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Doe-middagen
Deze zomer zijn er doe-middagen in het DCA: middagen voor jong en oud. Er zijn verschillende thema’s met activiteiten, zowel binnen als buiten. Ook als je al eerder bij een doe-middag geweest bent is het leuk weer te komen. Geen middag is hetzelfde. Wij passen ze elk seizoen aan.

Datum & tijd:
Zondag 19 augustus 2018 van 13:00 tot 16:00 uur

Kosten: Gratis
Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl