drie dagen GAMMA RACING DAY 2018, kom jij ook ?

Praktische informatie
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. Voor mindervaliden beschikt het TT-circuit over één gereserveerd parkeerterrein achter de Strubbentribune en in totaal drie rolstoeltaluds. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Vanaf het station Assen rijden op zaterdag en zondag pendelbussen heen en weer naar de Noordlus van TT Circuit Assen. Bekijk hier de informatie over de tribunes, aanrijroutes, parkeren, toegang en plattegronden.

Paddockkaarten en kaarten trainingsdagen
Wilt u handtekeningen scoren en met uw neus op de meest kostbare techniek staan? Bestel dan alvast uw toegangsbewijs voor de paddock, het hart van de GAMMA Racing Day! Op het binnenterrein van het TT Circuit Assen verblijven de deelnemers en wordt er gesleuteld aan de voertuigen.

Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS toegang tot de paddock.

Datum & tijd:
Vrijdag 17 augustus
Zaterdag 18 augustus
Zondag 19 augustus

 • wo 26 sept 2018 19:30

  Informatieavond Herenboeren op 26 september in Assen

  Op 26 september wordt er in het Duurzaamheidscentrum in Assen een informatieavond over Herenboeren georganiseerd. Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten. De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Maar inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij zeggenschap willen hebben over hun eten, zo ook in Assen. Zij willen onderzoeken of het haalbaar is om in de buurt van Assen te komen tot een Herenboerderij. Om te starten is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Hoeveel die is, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen ze u graag. Een vertegenwoordiger van Herenboeren Nederland is bereid om inwoners uit Assen en omstreken meer te vertellen over de ins en outs van een Herenboerderij. Ze nodigen u daarom van harte uit op woensdag 26 september om 19:30 in het Duurzaamheidscentrum, Bosrand 2 te Assen. De koffie en thee staat klaar en wordt u aangeboden door Milieufederatie Drenthe. Meer informatie over Herenboeren Assen vindt u op Facebook en op de algemene website van www.herenboeren.nl.
 • do 27 sept 2018 19:00

  Informatieavond over zonneparken in Assen (Video)

  Assen is in 2050 klimaatneutraal: alle energie die we nodig hebben, wordt dan duurzaam opgewekt. Alle informatie wordt tijdens een informatieavond op 27 september gegeven. In 2020 moeten we daarvoor al de eerste stappen gezet hebben: 14% van alle Assense energie moet dan duurzaam opgewekt zijn. Daarvoor moeten we een aantal zonneparken aanleggen. Samen met een werkgroep zijn elf locaties gevonden waar zonneparken op een goede manier in het landschap kunnen worden ingepast. Deze locaties zijn samen met een aantal voorwaarden vastgelegd in het beleidskader 'Zonneparken in Assen, ambitie 2020'. Tijdens de informatieavond op 27 september zijn leden van de werkgroep en medewerkers van de gemeente aanwezig om u uitleg te geven over het beleidskader. U kunt binnenlopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Meer informatie: www.facebook.com/events/294140021413817 https://www.youtube.com/watch?v=oXLPP0kc5uQ
 • vr 28 sept 2018 17:00

  Melrose treedt tijdens British Superbike op in Assen

  Assen viert vrijdagavond 28 september feest samen met de Topband Melrose. Ter ere van de British Superbikes zal de feestband vanaf 21:00 het publiek gaan vermaken op het grote podium bij Hotel de Jonge. Uiteraard is de entree gratis en is iedereen, jong en oud, van harte welkom. Melrose is een feestband die het Nederlandse publiek al jaren in de ban houdt met een muziekshow vol covers. Dat deze band al in alle uithoeken van het land heeft opgetreden, is dan ook niet vreemd. Ook in Assen beloven de heren weer alles te geven en het British Superbikes publiek op hun wijze te vermaken. Voorafgaand aan het optreden van Melrose komen de coureurs naar het stadscentrum en kan iedereen met ze op de foto of een handtekening scoren. Vanaf 17.00 uur wordt er binnen en buiten gedart, is er live muziek, zijn de spectaculaire Safety Cars van de BSB aanwezig en ook een aantal racemotoren.
 • vr 28 sept 2018 19:30

  Mooi Wark en Marlene Bakker treden op in Warenhuis Vanderveen

  In het laatste weekend van september worden er instore optredens gegeven door Mooi Wark en Marlene Bakker op de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen. Tevens is er een meet & greet met Jan Smit op de muziekafdeling en wordt er een vooroptreden gegeven van het theaterproject ‘Aan de andere kant’ in het Asser warenhuis. De optredens van Mooi Wark, waarbij de lol en grappenmakerij van het podium spetteren, staan als een huis en klinken als een klok. Wees er dus bij op vrijdag 28 september van 19:30-20:30. ‘Aan de andere kant’ is een theaterproject over Molukkers in Nederland. Op vrijdag 28 september om 15:00 uur is er een vooroptreden van dit theaterproject op de muziekafdeling. Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalig circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Nieuwsgierig geworden? Ga dan naar de muziekafdeling op zondag 30 september om 13:00 uur. De meet & greet met Jan Smit is op zaterdag 29 september van 14:30 – 15:30. Van donderdag 27 t/m zondag 30 september staat Warenhuis Vanderveen op Stelten. Gedurende deze vier dagen zijn er diverse activiteiten in en rondom het Asser warenhuis.
 • za 29 sept 2018 10:00

  Meet & Greet met Anna en Elsa bij Warenhuis Vanderveen

  Kinderen kunnen op zaterdag 29 september sneeuwzusjes Anna en Elsa ontmoeten bij Warenhuis Vanderveen te Assen. Koningin Elsa en prinses Anna zijn van 10:00 tot 12:00 uur te vinden op de entresol in het Asser warenhuis. Fans mogen alles vragen aan hun idolen en met ze op de foto. Ook zullen Anna en Elsa zingen en dansen met kinderen.
 • za 29 sept 2018 11:00

  Wenscamper Hubo komt op het Koopmansplein

  De Hubo Wenscamper staat op 29 september op het Koopmansplein in Assen. Iedereen kent ze wel. Vrienden of familie die wel wat hulp kunnen gebruiken. Klusjes die wel ‘even’ gedaan zouden worden, maar door gebrek aan geld, tijd, motivatie of inspiratie het nog altijd niet hebben gedaan. Of hebben ze een bouwval gekocht dat ze wel even zouden opknappen en wonen ze ondertussen nog steeds in een troosteloze ruïne? Wil jij ze helpen? Spring dan in de Hubo Wenscamper op zaterdag 29 september tussen 11:00 – 13:00 op het Koopmansplein in Assen, voor Warenhuis Vanderveen, en maak kans op 1000,- euro klustegoed voor een ander. De Hubo Wenscamper rijdt het hele land door en is in Assen te vinden tegelijkertijd met Vanderveen op Stelten. Vertel je verhaal in de Wenscamper en verzamel vervolgens zo veel mogelijk stemmen voor jouw wens op de sociale kanalen en website van Hubo. De wens met de meeste stemmen wint, iedere maand weer.
 • za 29 sept 2018 13:00

  Make-up advies door top visagist Mari van de Ven in Assen

  Op zaterdag 29 september van 13:00 – 16:00 geeft top visagist Mari van de Ven make-up advies bij Pour Vous parfumerie op de begane grond van Warenhuis Vanderveen te Assen. Tevens zal hij de door hem ontwikkelde make-up penselenlijn Maestro demonstreren. Mari is één van de meest bekende en toonaangevende make-up artiest, haarstylist en kapper van Nederland. Al meer dan vijfentwintig jaar zit hij in het vak. Hij is de vaste visagist en kapper (geweest) van onder andere Wendy van Dijk, Sylvie Meis, Connie Breukhoven, Yolanthe Sneijder-Cabau, Tatjana Šimić en Trijntje Oosterhuis. Ook is Mari een bekend gezicht van TV van onder andere de programma’s ‘Koffietijd!’ en ‘RTL Boulevard’.
 • za 29 sept 2018 13:05

  Bekijk Assen vanaf het water met Asser Historische Vereniging

  Assen vanaf het water bekijken? Dat kan als u meegaat met de excursie van de Asser Historische Vereniging. De eerste tocht op zaterdag 16 juni was een groot succes. Nu wordt de tocht nog een keer met rondvaartboot de Fluisteraar gemaakt op zaterdag 29 september. Er zijn nog plaatsen beschikbaar! Wilt u mee? Stuur een pb of neem contact op via [email protected] Deelname kost dertig euro voor leden van de Asser Historische Vereniging en veertig euro voor andere belangstellenden. Dit is inclusief drinken, wat lekkers en een lunch. Meer informatie: Asser Historische Vereniging
 • za 29 sept 2018 14:00

  Nieuw festival in Assen: "Uhm…in the heart of Assen"

  "Uhm…in the heart of Assen" is een nieuw ééndagsfestival van melodic techno in de Gouverneurstuin van Assen. Het is een festival met Dj’s uit Barcelona, Ibiza, Engeland en Nederland, een mini hippie- en tweedehands markt en verschillende food trucks. Het is een dansfeest voor jong en oud, vrijgezellen en gezinnen. Met VIP (Vermaak In't Park) activiteiten voor de kinderen en gezellige relax mogelijkheden voor volwassenen. Het festival duurt van 14:00 tot 23:45 uur. Organisator Uhmpire Music brengt met Uhm in the Heart of Assen de Spaanse zwoele sfeer naar de stad. Ole! Informatie www.uhmintheheartof.com en www.facebook.com/uhmintheheartof https://www.youtube.com/watch?v=U2-pAIzU5RQ
 • za 29 sept 2018 14:30

  Jan Smit signeert bij Warenhuis Vanderveen

  Jan Smit zal op zaterdag 29 september van 14:30 tot 15:30 aanwezig zijn op de muziekafdeling bij warenhuis Vanderveen in Assen. Fans kunnen dan een handtekening krijgen en met hem op de foto. In september is zijn album ‘Met Andere Woorden’ uitgekomen. Dit album bundelt 12 nieuwe liedjes geschreven door bekende Nederlandse componisten. Anderhalf jaar geleden opperde Jan Smit het plan om 12 gerespecteerde collega’s uit het vak te vragen een liedje voor hem te schrijven. Misschien wel dat ene liedje waarvan zij vinden dat hij het altijd al eens had moeten zingen, maar misschien ook wel die nieuwe uitdagende stijl die hij anders nooit zou hebben geprobeerd. Sanne Hans is één van de componisten en toevallig ook de enige vrouw die meeschreef aan dit project. Ook onder andere Barry Hay & JB Meijers, Guus Meeuwis, Paskal Jakobsen & Peter Slager van Bløf, Racoon en Frank Boeijen wist Jan te strikken voor dit project. Dit hele project wordt ondersteund met een theatertour getiteld ‘Met Andere Woorden’. De tour omvat maar liefst 35 shows en gaat op 26 september van start in Zaandam en eindigt op 20 December in Winschoten.
 • zo 30 sept 2018 11:00

  Meer kunstenaars tijdens Kunstig-Oost in Assen

  Op zondag 30 september wordt van 11.00 tot 17.00 uur voor de negende keer in de wijk Assen-Oost de kunstroute Kunstig-Oost gehouden. Nog nooit hebben zoveel kunstenaars uit de wijk zich gemeld voor deelname, maar liefst 26 inwoners van de wijk tonen hun werken op diverse locaties in de wijk Assen-Oost. Dit jaar is hierdoor een zeer gevarieerd aanbod van kunst te bewonderen. De deelnemende adressen zijn zoals voorgaande jaren te herkennen aan de geplaatste ballonnen. Onder andere toont GGZ Drenthe haar werken in en om de Adventskerk, ook in de Vijverhof zijn werken van deelnemers te bewonderen evenals in de Groeiplek. De opening van deze dag zal zijn bij de Groeiplek, de voormalige Vredeveldschool, Zevensterstraat 19. De opening zal zijn 10.30 uur, vanaf 11.00 uur bent u welkom bij de deelnemers aan de kunstroute. Op alle locaties is muziek te beluisteren bij uw tocht door de wijk, verdere informatie vindt u op www.facebook.com/kunstigoost en bij iedere deelnemer. Tevens zijn folders over de kunstroute beschikbaar bij de VVV en in de Groeiplek.
 • zo 30 sept 2018 13:00

  Schaaksimultaan Machteld van Foreest

  Op zondag 30 september geeft Machteld van Foreest, Nederlands kampioen schaken onder de 14 jaar, een schaaksimultaan van 13:00 tot 16:00 uur op de eerste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Het winkelend publiek kan het dan tegen deze 11-jarige jongedame opnemen. Machteld komt, als enige meisje, uit het befaamde Groningse schaakgezin en is samen met haar tweelingbroer Nanne de jongste. Haar oudste broer Jorden van 19 werd drie jaar terug de jongste grootmeester in de Nederlandse schaakgeschiedenis. Dit jaar heeft haar tweede broer Lucas van 17 jaar de grootmeestertitel veroverd. Machteld zal dit jaar ook meedoen aan het wereldkampioenschap schaken. Harry Gielen
 • zo 30 sept 2018 13:00

  Vogelmiddag in Duurzaamheidscentrum

  In het Duurzaamheidscentrum vindt op zondag 30 september een vogelmiddag plaats. Kom leren over vogels op een actieve en afwisselende manier. Vogels preken tot de verbeelding en toch weten we vaak heel weinig over deze bijzondere dieren. Daarom gaan ze de hele middag vogelen. Er liggen verrekijkers klaar om vogels van veel dichterbij te kunnen zien. Je gaat bezig met nestkastjes en uilenballen. Je leert nieuwe soorten kennen, je kunt het vogeltrekspel alleen of met het hele gezin doen en je kunt je verdiepen in de wereld van de vogelveren. Je hebt vast wel eens een veer gevonden. Achter elke veer schuilt een heel verhaal. Heb je zelf veren gevonden en wil je weten van welke vogel deze zijn? Neem ze dan mee naar het Duurzaamheidscentrum op zondag 30 september. Iedereen die aanwezig is tijdens de volgelmiddag kan meedoen aan de vogelquiz. Daarmee maak je kans op een leuke prijs. Het evenement is van 13.00 tot 16.00 uur en is voor jong en oud. Deelname is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Piet Dekker
 • wo 03 okt 2018 13:30

  André Kuipers komt naar Assen tijdens Space 4 Kids

  Op 3 oktober komt ruimtevaarder André Kuipers naar DNK in Assen. Tijdens de Week van de Coöperatie zijn alle kinderen en kleinkinderen van harte welkom bij Rabo Space 4 Kids in DNK Assen. Tijdens Space 4 Kids neemt André Kuipers kinderen mee in zijn avontuur als astronaut: hoe is het leven in de ruimte? En hoe zag hij onze planeet vanuit zijn ruimteschip toen hij ruim tweehonderd dagen van de aarde was? Op zijn 45e verliet André voor het eerst onze aardbol. Nu is het zijn missie om kinderen te interesseren voor de aarde, de wetenschap en een goede toekomst voor iedereen. Op een enthousiaste, heldere en humoristische manier vertelt hij over zijn ruimtereizen. Het wordt een echte kindershow over ruimtevaart, wetenschap, techniek en duurzaamheid, waarin we André zien zoals we hem kennen van de televisieprogramma’s: Ontdek de ruimte met André Kuipers, André op Aarde en zijn theatershow Ruimtevaartcollege. Boeiend, toegankelijk en luchtig met een serieuze ondertoon. Ook leuk én leerzaam voor ouders. Space 4 Kids is op 3 oktober in de DNK in Assen. Aanvang is vanaf 13:30 uur en de zaal is open om 14:15 uur. Het programma start om 14:45 uur. Tickets zijn voor €5,- inclusief hapje en drankje te bestellen op www.rabo.nl/assen-nd/space4kids
 • zo 07 okt 2018 11:00

  Volop vermaak op het Kinder Buiten Festival in Rolde

  Op zondag 7 oktober vindt de vijfde editie van het Kinder Buiten Festival van Stichting Het Drentse Landschap plaats. Dit leukste buitenfeest van het jaar wordt traditiegetrouw gehouden bij Kampsheide, aan de rand van Assen. Iedereen, jong en oud, is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Onder het motto ‘Kom je buiten spelen?’ belooft het weer een gezellige speeldag in de natuur te worden. Kinderen kunnen zich uitleven op klim- en klauterplekken, er wordt gehengeld naar bijzondere visjes, ze kunnen bouwen met bamboe, of een eigen smoothie maken op een duurzame manier. De natuur speelt uiteraard een belangrijke rol; zo kunnen kinderen aan de slag met diersporen en kan er op oerwijze een vuurtje gemaakt worden. Een aantal activiteiten houden ze nog even als verrassing, gewoon omdat het zo leuk is. Kortom, er is van alles te beleven. Datum: zondag 7 oktober Tijd: 11.00 – 16.00 uur Locatie: weiland bij boerderij Kamps, Kamps 1, 9451 TB Rolde. Parkeren: achter café De Aanleg, Asserstraat 63, 9451 TA Deurze (vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het festivalterrein). Het totale programma staat binnenkort op drentslandschap.nl/event/kinderbuitenfestival Herry Vos
 • zo 07 okt 2018 13:00

  Ontmoet de Iraanse cultuur op 7 oktober in Drents Museum

  Iran heeft een van de oudste en rijkste culturen ter wereld en is beroemd om zijn keuken, klanken en literatuur. De Perzische cultuur is in Nederland nog vrij onbekend en dat wil het Drents Museum graag veranderen. Ter gelegenheid tentoonstelling Iran organiseert het museum voor jong en oud op zondag 7 oktober een middag, die geheel in het teken staat van de Iraanse cultuur. Van 13.00 uur tot 16.30 uur zijn er onder andere demonstraties, workshops en lezingen op het gebied van de Perzische poëzie, mode, muziek en geschiedenis. De activiteiten vinden plaats in het gehele museum en zijn gratis voor bezoekers met een entreeticket van het Drents Museum. Verder zijn in de Museumshop Iraanse artikelen te verkrijgen en serveert Grandcafé Krul Iraanse specialiteiten. Perzische mode en islamitische mozaïeken De Nederlandse/Iraanse modeontwerpster Maryam Entezami neemt je mee op reis door de mode van het oude Perzië tot aan het huidige Iran. In haar lezing vertelt ze over de zoektocht naar het Perzische kostuum en toont ze divers beeld- en filmmateriaal van de Perzische mode. Maite Karssenberg vertelt over haar boek Snijpunt Isfahan. Een boek over haar vader, die bezeten is van islamitische mozaïeken. Hij ontwierp een patroon dat nooit eerder was bedacht. Maite ging met haar vader naar Iran waar ze het ontwerp tot een stenen mozaïek lieten maken. Kalligraferen en sprookjes van Duizend-en-één-nacht In Iran is kalligraferen een populaire kunstvorm. Zo gebruikten zij kalligrafie om hun aardewerk, schepen en panden te versieren. Tijdens de workshop ga je zelf de kunst ontdekken van het schrijven met sierlijke letters. Droom je liever weg bij een sprookje? Kom dan naar onze verhalenverteller die sprookjes vertelt uit Duizend-en-één-nacht. Perzische poëzie en muziek De Gronings-Iraanse Zohreh Salim Arooni geeft een workshop waarin je kunt luisteren naar Perzische poëzie, Perzische muziek kunt maken met traditionele instrumenten en Iraanse letters en cijfers leert schrijven. Zij wordt muzikaal ondersteund door Pouriya Jaberi. Ander muzikaal vermaak wordt verzorgd door de Iraanse zanger Fahrad, die speelt op een traditioneel Perzisch instrument genaamd Tär. Gratis lezing over het oude Perzië Naast deze activiteiten beantwoorden onze museumdocenten veel vragen over het oude Perzië. Hoe wisten de Perzische koningen Cyrus en Darius zo’n gigantisch wereldrijk op te bouwen? Hoe kon Iran na de verwoesting van Persepolis door Alexander van Macedonië opnieuw uitgroeien tot een 'superpower'? Hoe lukte het de Iraniërs om hun eigenheid te bewaren ondanks Arabische, Turkse en Mongoolse invasies? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod. Hans Avontuur Zie voor het programma en meer informatie de website van het Drents Museum.
 • zo 07 okt 2018 14:30

  Asser Praat over ‘Het Assen van Van As en het spoor’

  Kars Klok en Bernd Otter beginnen op vrijdag 7 oktober alweer aan het derde seizoen van de talkshow ‘Asser Praat’ in De Nieuwe Kolk. Dit seizoen wordt de muzikale begeleiding verzorgt door het duo Van Luie Kees. Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem, het duo Van Luie Kees, nemen de muzikale begeleiding van ‘Asser Praat’ op zich. Hierin volgen ze het succesvolle voorbeeld van hun voorganger Jason Staal. Tevens nieuw in de Assense talkshow is een korte film over een aansprekend deel van de geschiedenis. Tijdens de komende editie op 7 oktober is onder meer Dineke van As te gast, oud-burgemeester van Assen van 1990 tot 2007; een boeiende periode vol ontwikkelingen, tegenslagen en overwinningen. Geert Loman brengt een persoonlijk verhaal met het Kanaal als spil. Tot slot komen leerlingen van de Emmaschool vertellen over de geschiedenis van hun school. Vaste prik van ‘Asser Praat’ zijn de miniquiz, de positief kritische noot van Bert Naarding, een ode aan een bijzondere Assenaar én de gemoedelijke sfeer. Want meepraten mag. Uiteraard verzorgen Kars Klok en Bernd Otter weer de presentatie.
 • vr 12 okt 2018 20:00

  ‘Wildernis in Drenthe’ in buurthuis De Schulp

  De indrukwekkende avondvullende film Wildernis in Drenthe, die in 2016 in première ging, wordt op vrijdag 12 oktober om 20.00 uur vertoond in huis van de buurt De Schulp in Assen. De makers van de film, Assenaren Henk en Janetta Bos, zijn drie jaar lang op pad geweest in de natuur van het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De film toont op niet misverstane wijze aan dat wildernisbeleving letterlijk in Drenthe mogelijk is. Met eindeloos geduld zijn de geheimen van dieren, planten en insecten op film vastgelegd. Zeker de opnamen van de boommarter, die als een rode draad fungeren, zijn uniek voor een Nederlandse natuurfilm. De Drentse natuur blijft volledig zichzelf, doordat de makers slechts toevallige passanten lijken te zijn. In werkelijkheid betekent het maken van een dergelijke professionele film van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat wachten en filmen op talloze locaties. Een fysieke prestatie op zich, maar het resultaat is er dan ook naar. De grote zaal gaat om 19.30 uur open. De entree bedraagt €6,-, inclusief kopje koffie. Kaarten zijn vooraf al verkrijgbaar in huis van de buurt De Schulp, Buizerdstraat 10 in Assen-Oost.