drie dagen GAMMA RACING DAY 2018, kom jij ook ?

Praktische informatie
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. Voor mindervaliden beschikt het TT-circuit over één gereserveerd parkeerterrein achter de Strubbentribune en in totaal drie rolstoeltaluds. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Vanaf het station Assen rijden op zaterdag en zondag pendelbussen heen en weer naar de Noordlus van TT Circuit Assen. Bekijk hier de informatie over de tribunes, aanrijroutes, parkeren, toegang en plattegronden.

Paddockkaarten en kaarten trainingsdagen
Wilt u handtekeningen scoren en met uw neus op de meest kostbare techniek staan? Bestel dan alvast uw toegangsbewijs voor de paddock, het hart van de GAMMA Racing Day! Op het binnenterrein van het TT Circuit Assen verblijven de deelnemers en wordt er gesleuteld aan de voertuigen.

Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS toegang tot de paddock.

Datum & tijd:
Vrijdag 17 augustus
Zaterdag 18 augustus
Zondag 19 augustus

 • zo 17 mrt 2019 19:30

  The Psalm Project komt naar Assen

  Op zondag 17 maart komt de band ‘The Psalm Project’ naar Assen. Ze zullen in Peelo om 19.30 uur een sfeervol en verrassend concert geven in de kerk ‘Het Noorderlicht’. Dit concert maakt deel uit van hun ‘Psalm Pasen tour’ die ze door het land heen uitvoeren. De concerten van The Psalm Project zijn inmiddels een begrip in Nederland. Met een eigentijdse vertaling van de psalmen worden de bezoekers getrakteerd op een sfeervol en verrassend concert. Jong en oud zullen aangesproken worden door prachtige liederen die de band ten gehore zal brengen. Het geheel wordt afgewisseld met verhalen, luisterliederen en momenten om mee te zingen. Het concert duurt 75 tot 90 minuten zonder pauze. Toegang is gratis, maar kaarten moeten wel vooraf gereserveerd worden via zingenindekerk.nl.
 • di 19 mrt 2019 19:30

  Regionale bijeenkomst over slaapapneu in WZA

  Veel mensen lopen rond met vage klachten, zijn snel vermoeid, voelen zich niet lekker en zijn prikkelbaar. Daarom houdt het Wilhelmina Ziekenhuis een bijeenkomst over slaapapneu. Vage klachten, snel vermoeid, je niet lekker voelen, prikkelbaar zijn, ook dat zijn klachten die kunnen horen bij het Slaapapneu Syndroom. Iemand met slaapapneu snurkt niet alleen zwaar, maar stopt ook herhaaldelijk met ademhalen tijdens de slaap. Voor iedereen die meer over slaapapneu wil weten of er mee te maken heeft, is de voorlichtingsavond op 19 maart in het WZA. Regionale bijeenkomst Voor iedereen die deze symptomen herkent of meer informatie over slaapapneu wil, is er een regionale bijeenkomst op dinsdag 19 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Dr. van Weissenbruch, KNO-arts in het WZA, vertelt over apneu en snurken. Mond-kaakchirurg Dr. Timmenga, ook van het WZA, praat belangstellenden bij over kaakchirurgische aspecten bij slaapapneu. De bijeenkomst is een initiatief van de landelijke Apneuvereniging in samenwerking met het WZA. Voor meer informatie bekijk de website.
 • di 19 mrt 2019 20:00

  Derde Dinsdag over anorexia met Jessica Villerius

  Dinsdag 19 maart staat de Derde Dinsdag van DNK in het teken van anorexia. Jessica Villerius maakte de ingrijpende documentaire ‘Emma wil leven’ over de eetstoornis. Tijdens deze Derde Dinsdag vertelt ze haar verhaal. Daarnaast is GZ-psycholoog op het gebied van eetstoornissen Selma van der Schuur te gast. Anorexia is een ongrijpbaar monster. Een monster dat bij ongeveer 1300 mensen per jaar toeslaat. Helaas zijn er nog steeds genoeg patiënten die niet van anorexia kunnen genezen. Eén van die patiënten was Emma, inmiddels kennen we bijna allemaal haar verhaal. Jessica Villerius maakte een ingrijpende documentaire over Emma’s strijd tegen anorexia: ‘Emma wil leven’. Tijdens de Derde Dinsdag op 19 maart vertelt Villerius haar verhaal en de lastige keuzes die ze soms moest maken bij de totstandkoming van de documentaire. Daarnaast is GZ-psycholoog Selma van der Schuur te gast. Zij is deskundige op het gebied van eetstoornissen bij Lentis/Psyq en vertelt over het ontstaan en de gevolgen van anorexia. Meer info: dnk.nl
 • do 21 mrt 2019 18:30

  Inloopavond over bouwontwikkelingen in Kloosterveste

  Op donderdag 21 maart is er weer een inloopavond in Kloosterveste. Iedereen die geïnteresseerd is in de bouwontwikkelingen in Kloosterveste is van harte welkom. Op een paar locaties zijn nog bouwmogelijkheden. Dit zijn ook meteen de laatste nieuwbouwmogelijkheden in Kloosterveste. De plannen hiervoor zijn inmiddels gemaakt en de verkoop van deze woningen start binnenkort. U kunt zich tijdens de inloopavond uitgebreid laten informeren over deze projecten of u hiervoor inschrijven. Ook al uw andere vragen over Kloosterveste beantwoorden zij natuurlijk graag. De inloopavond is van 18.30 uur tot 20.00 uur in de MFA Kloosterveste (Vesteplein 5).
 • za 23 mrt 2019 10:30

  Wilhelmina Ziekenhuis in Assen houdt kraammarkt

  Zaterdag 23 maart wordt er weer een kraammarkt georganiseerd in de centrale hal van het WZA. Zoals altijd zijn er veel leuke verkoopstands te bekijken van babykleding en kadootjes, kinderopvang- en kraamorganisaties en (borst)voedingsdeskundigen en zwangerschapscursussen. Daarnaast zijn er stands met diverse producten voor zwangeren, jonge moeders en baby's. Maar ook voor (toekomstige) vaders, opa's en oma's zijn er veel leuke stands. Let op: voor de eerste 150 bezoekers ligt een goedgevulde goodiebag klaar bij de stand van de kraamafdeling C0.
 • za 23 mrt 2019 11:00

  Sneltekenaars en poëzie op 23 maart in KINK

  Zaterdag 23 maart start de Boekenweek met het veelbesproken thema ‘De moeder de vrouw’. Op deze dag organiseert het Drents Museum verschillende gratis activiteiten in KINK bij de gelijknamige tentoonstelling De Moeder De Vrouw, die tot en met 13 april 2019 te zien is. Zo kunnen bezoekers van KINK zich op 23 maart laten portretteren door sneltekenaars en luisteren naar literaire voordrachten. Oproep aan alle moeders Van 11.00 tot 15.00 uur zijn sneltekenaars Tine Cuijpers, Erika Bastet en Hugo Freutel in KINK aanwezig om moeders met zoon of dochter te portretteren. Deelname is gratis en aanmelden kan op 23 maart in KINK. Tevens is er een museumdocent aanwezig die vertelt over de tentoonstelling De Moeder De Vrouw. Literaire middag Van 15.00 tot 17.00 uur is er een bloemlezing van de mooiste Nederlandse en Drentse gedichten rond ‘De moeder de vrouw’ door dichter Ton Peters en schrijfster Marga Kool. Daarnaast draagt de kersverse stadsdichter van Groningen, Renée Luth, voor uit eigen werk. DNK, Huus van de Taol en het Drents Museum hebben schrijvers en dichters in Noord-Nederland uitgedaagd om een nieuwe ode aan ‘de moeder de vrouw’ te schrijven. Op deze middag maakt de jury de winnaars bekend en dragen de winnaars de nieuwe odes voor. Tentoonstelling De Moeder De Vrouw In de tentoonstellingsruimte KINK in De Nieuwe Kolk (DNK) presenteert het Drents Museum de tentoonstelling De Moeder De Vrouw. In meer dan vijftig schilderijen, tekeningen, grafiek en nieuw media geeft de expositie een beeld van hoe de rollen van de vrouw in de periode van 1885 tot nu zijn veranderd. Het getoonde werk komt uit eigen collectie en is aangevuld met bruiklenen. Deze tentoonstelling is gratis te bezoeken tot en met 13 april 2019. Meer activiteiten in KINK Op dinsdag 2 april van 19.30 tot 21.00 uur interviewt mediadeskundige Marijke Roskam Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning van de provincie Drenthe. Het interview vindt plaats in de Rabozaal in De Nieuwe Kolk. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via de website.
 • zo 24 mrt 2019 12:30

  Het Wedding Event in Assen voor aanstaande bruidsparen

  Het Wedding Event voor aanstaande bruidsparen van Event Organisator Wishes and Weddings komt voor de tweede keer naar De Bonte Wever te Assen en wel op zondag 24 maart. Het is een uniek Trouw-Event vanwege het persoonlijke karakter en de ongedwongen sfeer die er heerst. De hele middag ontmoet je professionals uit de trouwbranche die met veel passie en energie tips en adviezen geven in hun professie om zo tot de beste beslissingen te komen voor jullie huwelijksdag. Er zijn workshops, inspiratiesessies en een ceremonie beleving, onder leiding van een bekende BABS. Door middel van een ingenieus digitaal stempelsysteem in de gratis Wishes App kunnen stempels gespaard worden om zo in aanmerking te komen voor een plek in de DagFinale waar prachtige prijzen te winnen zijn voor de huwelijksdag, welke beschikbaar zijn gesteld door de deelnemende bedrijven. De Wishes App is gratis te downloaden in de stores. Het Wishes and Weddings Event De Bonte Wever is een heerlijke middag voorpret, van 12:30 tot 17:30 uur, samen met je aanstaande partner, vriendin, vriend of ceremoniemeester. 'Het is de beste en leukste voorbereiding voor je huwelijksdag.' Tickets voor 2 personen in de voorverkoop zijn te koop vanaf €7,50 tot €25,00 en zijn verkrijgbaar op de website. Tickets aan de deur zijn €15,00 voor 2 personen. Bruidsparen met tickets van de Love & Marriagebeurs hebben gratis toegang.
 • do 28 mrt 2019 19:30

  Autismecafé Assen op 28 maart: autisme in het gezin

  Op donderdag 28 maart is er weer een Autismecafé, deze keer staat het thema Autisme in het gezin centraal. Gespreksleider Hanneke Kappen praat samen met twee gastsprekers over dit thema. Gastsprekers van de avond zijn Niene Tammenga en Lily Kabel. Niene heeft een zoontje met ASS, ook haar partner heeft autisme. Niene vertelt over haar gezin en over hoe haar dagelijkse leven eruit ziet. Ze vertelt o.a. over waarom ze heeft besloten haar baan op te geven om volledig voor haar zoon te gaan zorgen. Lily vertelt over haar broer Tim, die een verstandelijke beperking en autisme heeft en wat voor invloed dit zoal op haar leven heeft. Autisme in het gezin vraagt om veel geduld en extra energie. Flexibiliteit, begrip en inlevingsvermogen is voor iedereen van belang, maar extra belangrijk bij autisme. Het vraagt veel van partners, (groot)ouders en broers en zussen (brusjes). Autisme in het gezin kan een uitdaging zijn, waarschijnlijk word je leven anders vormgegeven. Autisme kan een gezin aan de andere kant ook veel brengen. Loopt u tegen vragen aan of bent u benieuwd hoe andere gezinnen omgaan met autisme? Bezoek dan op donderdag 28 maart het Autismecafé Assen. U bent van harte welkom vanaf 19.30 uur (aanvang 20.00 uur) in MFA Het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a te Assen. De toegang en koffie/thee zijn gratis.
 • do 28 mrt 2019 19:30

  Belastingspreekuur over belastingaangifte en toeslagen bij DNK

  Op donderdagavond 28 maart is er bij DNK in de Bibliotheek een spreekuur over het doen van belastingaangifte en het aanvragen van toeslagen. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Als je aangifte moet doen voor de inkomstenbelasting, dan dien je voor 1 mei de aangifte inkomstenbelasting 2018 online in te vullen. Dit is niet moeilijk, maar het is handig om van tevoren te weten hoe je het precies invult. Daarom organiseert DNK in samenwerking met Humanitas het eenmalige Belastingspreekuur over belastingaangifte en toeslagen. Tijdens het spreekuur leer je hoe je stapsgewijs belastingaangifte doet en hoe je toeslagen kunt aanvragen. Geen computer Heb je geen computer thuis om online de belastingen in te vullen, kom dan naar de Bibliotheek. Vanaf 1 februari staat op de 1e Etage (in het Taalhuis) de ‘belasting computer’ voor je klaar om hiervoor te gebruiken. Het gebruik van deze computer is gratis, en na het invullen kun je kosteloos je aangifte printen. Het Belastingspreekuur is gratis toegankelijk voor zowel leden van Bibliotheek DNK als niet-leden. Reserveer je ticket via dnk.nl.
 • do 28 mrt 2019 20:00

  Asser Mannenkoor sluit 25ste Potgrond-actie af met gratis concert

  De 25ste Potgrond-actie van het Asser Mannenkoor is dit jaar weer succesvol verlopen. Daarom trakteren de mannen van het koor de kopers van hun pot-grond ook nu weer op een gratis Potgrond-concert. Nieuw bij dit optreden is de aanwezigheid van de nieuwe dirigent Marco Warta. Hij leidt het koor voor het eerst in Assen. Pianist Jan de Roos zorgt weer voor de begeleiding. Het publiek mag zich voorbereiden op een luchtig programma. Dus voor elk wat wils. Het Potgrond-concert vindt plaats op donderdag 28 maart in Buurthuis De Schulp aan de Buizerdstraat in Assen. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.
 • za 30 mrt 2019 13:30

  Laagdrempelig orgelconcours voor jongeren in Assen

  De orgelkring Assen organiseert op zaterdag 30 maart een concours voor jongeren van 8 t/m 18 jaar op het Steendamorgel in kerkelijk centrum De Bron te Assen. Iedere jongere die orgel, piano of keyboard speelt mag meedoen. De deelnemers mogen één of twee genoteerde stukken spelen naar eigen keuze, van in totaal maximaal 8 minuten. Dit kunnen zowel orgel- als pianostukken zijn. Ook kunnen jongeren meedoen in de categorie ‘duospel’. Daarvoor gelden dezelfde regels: maximaal twee stukken van in totaal hooguit 8 minuten. Jongeren kunnen zich opgeven via de site van de Orgelkring Assen, waarop ook meer informatie is te vinden. De deelnemers worden in één van de twee leeftijdsgroepen ingedeeld: van 8 tot en met 12 jaar of van 13 tot en met 18 jaar. Inschrijven kan tot maandag 4 maart. Juryleden zijn de organisten Euwe en Sybolt de Jong, die naast hun solopraktijk ook bekend zijn om hun samenspel op orgel. Zij zullen de middag besluiten met een kort vierhandig programma. Het concours is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 13.30 uur.
 • za 30 mrt 2019 14:00

  Wolvenlezing bij Warenhuis Vanderveen

  Warenhuis Vanderveen houdt op 30 maart een lezing over wolven. Op 18 februari werd er bekend gemaakt dat de wolf zich officieel heeft gevestigd in Nederland. De eerste wolvin heeft zich na 150 jaar afwezigheid officieel gevestigd op de Veluwe. Daarnaast wordt Nederland geregeld opgeschud door een wolf op verkenning en er lijken in Drenthe steeds vaker wolven voor langere tijd te blijven hangen. De vraag is dus niet meer óf de wolf naar Drenthe komt, maar of hij ook echt vaste grond aan de voet krijgt. Op zaterdag 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur wordt een lezing over wolven in Nederland gegeven in de Buningzaal bij Kunstplaza Schurer op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Veel mensen vinden het waanzinnig mooi dat de wolf weer terug is Nederland, anderen vragen zich af of ze nog wel door de natuurgebieden kunnen wandelen zonder bang te hoeven zijn voor de wolf en schapenhouders maken zich erg veel zorgen over de bescherming van hun dieren. Jeannet Hulshof, van Wolven in Nederland en Wolf Fencing, zal u alles vertellen over de ecologie van de wolf en het nemen van preventieve maatregelen. Daarnaast zal er tijdens deze interactieve voorlichtingsbijeenkomst ingegaan worden op wolvenherkenning en sporen. Wat weet u over de wolf? Kunt u een wolf van een hond onderscheiden? U zult merken dat het soms lastig is om het verschil te zien. Wolven in Nederland streeft naar een conflictarm samenleven met wolven en is een samenwerking tussen diverse organisaties, waaronder het Wereld Natuur Fonds en ARK Natuurontwikkeling. Opgeven voor de wolvenlezing kan door een mail te sturen naar [email protected] of door langs te gaan bij de WWF-shop in Warenhuis Vanderveen. De kosten voor deze lezing bedragen €7,50 p.p. incl. koffie/thee. Na aftrek van de kosten komt het bedrag ten goede aan het WWF. Zaterdag 30 maart is het tevens ‘Earth Hour’ waarbij iedereen wordt opgeroepen om de verlichting en andere elektrische apparaten in hun huis van 20.30-21.30 uur uit te schakelen om aandacht te vragen voor het behoud van de aarde.
 • za 30 mrt 2019 19:30

  BoekenFEST’19 met bekende superhelden in DNK

  Op zaterdag 30 maart viert DNK het leukste festival van het jaar: BoekenFEST’19. Dit jaar gehuld in wapperende rode cape en met bekende superhelden, want BoekenFEST’19 staat in het teken van ‘Super(wo)man’. De line-up is dan ook extra bijzonder met supervrouwen- en mannen als Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Het BoekenFEST wordt in samenwerking met het Drents Museum georganiseerd. In Amsterdam wordt de landelijke Boekenweek afgetrapt met het welbekende Boekenbal maar in de Drentse hoofdstad gaat dat net íets anders; daar sluit DNK de Boekenweek namelijk feestelijk af met het BoekenFEST. Een sfeervol festival bomvol bekende schrijvers, liveoptredens, swingende muziek, culinaire versnaperingen en bovenal boeiende verhalen. In elke hoek van DNK is wel iets bijzonders te beleven en verschijnt de een na de andere superheld ten tonele. Bekende ‘superhelden’ op het BoekenFEST Het thema van BoekenFEST’19 is ‘Super(wo)man’, een knipoog naar het landelijke boekenweekthema ‘De moeder, de vrouw’ waar de nodige commotie over ontstaan is. De line-up in Assen bestaat dan ook uit supervrouwen- én mannen zoals Daphne Deckers, Aaf Brandt Corstius, Ronald Giphart, Bobbi Eden, Özcan Akyol en Lévi Weemoedt. Met podia als ‘Krypton Stage’, ‘Metropolis Stage’ en de ‘Daily Planet Stage’ wordt DNK omgetoverd tot een echte Supermanwereld. Naast de optredens, livemuziek en culinaire versnaperingen is ook de tentoonstelling ‘De Moeder de Vrouw’ van het Drents Museum te bewonderen in KINK. Meer informatie en tickets via de website.
 • ma 08 apr 2019 19:30

  Voorlichtingsavond over sporten met hartklachten

  In het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen wordt op 8 april een voorlichtingsavond gehouden over sporten met hartklachten. Kun je sporten als je hartklachten hebt? Mag je het hart belasten na een hartziekte? Veel mensen die graag sporten zitten met deze en meer vragen als ze geconfronteerd zijn met hartklachten of een hartaandoening. We kennen de voorbeelden uit het nieuws: topsporters die ineens neervallen. Hartproblemen. Betekent het, dat je met een hartziekte niet kunt sporten? En maakt het nog verschil of dat een aangeboren hartafwijking is of een hartziekte die later ontstaan is? Iemand die een hartziekte heeft en ook graag wil (blijven) sporten, heeft talloze vragen. Tijdens de voorlichtingsavond over sporten met hartklachten zullen een cardioloog, fysiotherapeut en ervaringsdeskundigen hier dieper op ingaan. Sprekers Sportcardioloog J.K. Jongman zal vertellen wat sportcardiologie inhoudt en in hoeverre het hart belastbaar is na een hartziekte. Een fysiotherapeut van het WZA geeft uitleg over de rol van fysiotherapie tijdens het hartrevalidatietraject waarin een patiënt begeleiding en adviezen op maat krijgt. Verder zullen twee ervaringsdeskundigen – een oud-marathonloper en een patiënt met een hartziekte- vertellen over hun ervaring met sporten. Harteraad In de pauze kunnen belangstellenden de informatiestands bezoeken van Harteraad en Hartrevalidatie. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. De informatieavond is op maandag 8 april van 19.30 tot 21.30 uur in het WZA. De zaal is vanaf 19.00 open. De toegang is gratis, aanmelden kan voor 2 april op deze website. Vol = vol.
 • wo 10 apr 2019 14:30

  Plaatsing nieuwe struikelstenen in Assen

  Op woensdagmiddag 10 april worden, samen met de nabestaanden, nieuwe struikelstenen voor 37 Joodse slachtoffers op 12 adressen onthuld. Het is de een na laatste steenlegging van Struikelstenen Assen. De stenen worden onthuld in de straten Prins Hendrikstraat, Stationsstraat, Oostersingel, Nijlandstraat en Paul Krugerstraat. Nabestaanden en betrokkenen lezen het in memoriam van de slachtoffers. Een ieder die belangstellend is wordt van harte uitgenodigd de route mee te lopen. De tocht begint om 14.30 uur bij het eerste adres, Prins Hendrikstraat 1A. Hier wordt tevens Kaddisj gezegd voor alle slachtoffers. Voor meer informatie: www.struikelstenen-assen.nl
 • za 13 apr 2019 12:00

  Kadetje Cultuur: Ode aan het hunebed met Karin Broekhuijsen

  Op zaterdag 13 april van 12.00 tot 14.00 uur zal fotograaf Karin Broekhuijsen het Kadetje Cultuur verzorgen in Warenhuis Vanderveen te Assen. Zij zal een voordracht houden over haar fascinatie voor de Drentse hunebedden. Haar boek Ode aan het hunebed is een dag eerder gepresenteerd en zal tijdens het Kadetje Cultuur verkrijgbaar zijn. Uiteraard is Karin Broekhuijsen bereid om het te signeren. Iedereen kent de Drentse hunebedden, de oudste monumenten van Nederland. Het Trechterbekervolk, de voorouders van de Nederlandse moderne mens, bouwde ze van zwerfkeien die in de IJstijd naar Drenthe waren meegevoerd. Hunebedden hebben geen naam maar wel een nummer, en in Drenthe zijn dat D1 tot en met D54. Binnen een straal van 40 kilometer vind je ze allemaal. Nooit eerder is er een fotoboek verschenen dat zo’n prachtige ode is aan de beroemdste monumenten van Drenthe. Door de hunebedden in divers perspectief weer te geven, creëert fotograaf Karin Broekhuijsen een andere kijk op het alom bekende hunebed en geeft ze daarmee in al hun glorie een speciale plek in het Drentse landschap. Karin Broekhuijsen: ‘De boodschap van dit boek is dat we de hunebedden moeten koesteren. De foto’s in het boek laten bijvoorbeeld zien hoe prachtig de hunebedden kunnen veranderen van kleur naarmate de dag vordert of het weer verandert. Hunebedden zijn wat dat betreft niet statisch maar altijd een bron van inspiratie’. Ode aan het hunebed is tevens voorzien van vijf begeleidende teksten over de relatie van de moderne mens met de Drentse hunebedden plus korte beschrijvingen van alle hunebedden en hun locaties. “Het is niet zo van Drenten om trots te zijn op hun eigen landschap. Drentse bescheidenheid, u kent dat vast wel. Helemaal fout! Ik ben er apetrots op. Karin heeft me laten zien waarom.” Hein Klompmaker, Voorzitter Hunebed Highway Business Club Karin Broekhuijsen is een Drentse fotograaf. Met haar tomeloze inzet weet zij bijzondere momenten te fixeren en daarmee een tijdsbeeld vast te leggen voor de komende generaties. Karin leverde de afgelopen jaren voor meerdere boeken foto’s aan. Ode aan het hunebed is het tweede boek dat geheel van haar hand is. Het eerste is Buitengewoon betoverend weer in beeld, uit 2011. Daarnaast zijn haar foto’s te vinden bij Marketing Drenthe, RTV Drenthe en Stichting Het Drentse Landschap. Ook Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, SBB en anderen maakten gebruik van haar fotografie. Opgeven voor het Kadetje Cultuur kan door te mailen naar [email protected] of door langs te gaan bij Kunstcafé Schurer. De kosten zijn €14,50 p.p. inclusief lunch en voordracht. De voordracht vindt plaats in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen en inloop is vanaf 11.45u. Karin Broekhuijsen
 • wo 17 apr 2019 18:30

  Ladies Night in Noabershop

  Maak tijd vrij om met je vriendinnen een leuke avond door te brengen. Speciaal voor de vrouwen uit Assen en omgeving organiseert Thai Massage Holland op woensdag 17 april een Ladies Night. Die gaat plaatsvinden in de Noabershop, Rolderstraat 9 in Assen. Van 18.30 uur tot en met 22.00 uur. Trakteer jezelf op een massage- of gezichtsbehandeling, en nog veel meer. In de Noabershop is er ruimte om lekker bij te kletsen, onder het genot van een drankje en een hapje. Aanwezig Oni: Caroline Paulus Kardono: wimperextensions Henny Bouma: Medium www.mystica-spirit.nl Yolanda Visser Photography Karen de Bie:Thaise Massage, kruiden, kramen, kuren.www.houjethai.nl Sandra Lakebrink: geeft informatie over essentiele olien van Young Living. Stoelmassage met Patricia Noordhuis. www.massagepraktijksubvenio.nl Ben jij geïnteresseerd om een tafeltje te huren voor jouw diensten? Laat het weten per e-mail: [email protected] De entree is gratis.