drie dagen GAMMA RACING DAY 2018, kom jij ook ?

Praktische informatie
Beleef de GAMMA Racing Day geheel GRATIS vanaf één van maar liefst acht tribunes of nestel je op het grastalud rondom de beroemde TT-baan. Voor mindervaliden beschikt het TT-circuit over één gereserveerd parkeerterrein achter de Strubbentribune en in totaal drie rolstoeltaluds. De ingangen van het circuit zijn gesitueerd ter hoogte van de parkeerplaatsen aan de Tunnelweg, de Noordlus (Madijk), de Haarbocht en achter de Hoofdtribune. De ingangen en kassa’s naar de paddock bevinden zich aan de Tunnelweg en bij de voetgangerstunnel onder de Hoofdtribune.

Het TT Circuit Assen ligt pal aan de A28. Het circuit is goed te bereiken met het openbaar vervoer en automobilisten en motorrijders parkeren gratis. Vanaf het station Assen rijden op zaterdag en zondag pendelbussen heen en weer naar de Noordlus van TT Circuit Assen. Bekijk hier de informatie over de tribunes, aanrijroutes, parkeren, toegang en plattegronden.

Paddockkaarten en kaarten trainingsdagen
Wilt u handtekeningen scoren en met uw neus op de meest kostbare techniek staan? Bestel dan alvast uw toegangsbewijs voor de paddock, het hart van de GAMMA Racing Day! Op het binnenterrein van het TT Circuit Assen verblijven de deelnemers en wordt er gesleuteld aan de voertuigen.

Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS toegang tot de paddock.

Datum & tijd:
Vrijdag 17 augustus
Zaterdag 18 augustus
Zondag 19 augustus

Kosten:

De kaarten voor het circuit vind u hier.

Locatie: De Haar 9 9405 TE Assen

meer kijk: www.gammaracingday.nl/

fShare
0
 • di 13 nov 2018 13:00

  Komende tijd weer veel wandelmomenten in woonwijken

  Assen wordt langzaam een wandelstad. Dit doordat Vaart welzijn in veel buurten met lokale partners het wandelen op het agenda zet. Een van de speerpunten van Mijn Buurt Assen is sociale contacten om eenzaamheid te voorkomen, en in beweging te blijven. In veel wijken wordt dit initiatief goed opgepakt en kan iedereen meedoen. Ook de komende tijd vinden er weel wandelmomenten plaats. Je kunt dinsdag in de even weken (di. 13 november) om 9.30 uur samen een uurtje wandelen in Assen Oost (vanaf Hippe Kringloop), dinsdag om 10:00 uur in de Oude Molenbuurt (Troelstralaan 42, 0592/310149/242614), in Pittelo vanaf de Amstelflat op donderdag om 13.45 uur, in het Noorderpark iedere maandag om 10 uur (0592/414403) en nu ook in Marsdijk: wandelen met de buurtjes, iedere maandag 10 uur bij wijkgebouw de Dissel. Je kunt er gewooon naar toe gaan.
 • di 13 nov 2018 19:00

  Speelgoed ruilbeurs in Assen

  Dinsdag avond is er een speelgoed ruilavond in Assen, kom jij ook ? Stichting wij ruilen en geven weg houd dinsdagavond een speelgoed ruilavond in hun inloopwinkel aan de zevensterstraat te Assen waar staan we voor We zijn een groep die opstaat voor mensen die net buiten alle regels vallen van bijv. de voedselbank , buiten de minima vallen , maar wel een steuntje nodig hebben . Deze kunnen bij ons vragen om hulp , voor voedsel, kleding ,ed. IEDEREEN is welkom in onze ruilwinkel , hier worden spullen geruild voor boodschappen , deze boodschappen komen weer in de pakketten , voor mensen die dat steuntje nodig hebben. De pakketten kunnen via de mail aangevraagd worden , maar ook in een gesprek met ons. We zijn afhankelijk van donaties van kleding, klein huisraad, voedsel ed , om weer te ruilen . Deze kunnen tijdens openingstijden gebracht worden , of in overleg via pb bij ons thuis , indien je niet op de tijden van opening kan . Graag geen spullen naar het pand brengen , als we niet open zijn, .Dit om overlast te voorkomen , voor de ondernemers die daar hun werk proberen te doen. Ook staat bij ons de koffie en thee klaar uiteraard gratis zodat je even in alle rust iets kan drinken of een gesprek met de mensen aan tafel kan hebben . kijk ook: http://www.wijruilenengevenweg.nl
 • wo 14 nov 2018 13:00

  Legpuzzel-ruilbeurs in ’t Markehuus

  Op woensdag 14 november vindt er in ’t Markehuus een legpuzzel-ruilbeurs plaats. Initiatiefneemster is Jos Steenstra uit Assen. Eerder bezocht ze vaker zulke ruilbeurzen, alleen in Assen was deze er nog niet: ,,Vanuit mijn vorige woonplaats bezocht ik regelmatig een puzzelruilbeurs. Omdat ik ging verhuizen heb ik op internet gezocht, maar vond geen aanwijzing dat zoiets in Assen bestond. Terwijl er bij veel mensen op zolder nog stapels puzzels liggen te verstoffen.'' Andere beheerders 't Markehuus is onlangs overgenomen door andere beheerders. En daar zag Steenstra kansen: ,,Toen de leiding van het Markehuus in andere handen overging heb ik de nieuwe beheerder gevraagd of we iets voor elkaar konden betekenen. Want met de lange winteravonden in het vooruitzicht gaan veel mensen juist weer lekker puzzelen.'' En zij konden zeker wat voor elkaar betekenen. Binnenkort vindt de eerste ruilbeurs plaats. Steenstra: ,,Inmiddels heb ik een basisvoorraad van 170 legpuzzels. De grootte varieert van minder dan 500 tot 3000 stukjes, met een piek voor de 1000-stukjes dozen.'' Ruilbeurs De legpuzzel-ruilbeurs vindt op 14 november om 13:00 tot 15:30 uur in 't Markehuus plaats. Voor vragen kunnen mensen mailen naar [email protected] of tussen 16:00 uur en 19:00 uur bellen met 06-47296061.
 • wo 14 nov 2018 15:00

  Nieuw speelveldje aan Pijlkruidstraat wordt geopend

  Woensdag 14 november is het feest aan de Pijlkruidstraat. Het vernieuwde speelveldje wordt door bewoners en Mijn Buurt Assen geopend. Er zijn die dag leuke activiteiten zoals bouwen en knutselen in de tent, cakejes maken, krijten op de stoepkrijt mat en kunnen kinderen in de nieuwe pannakooi voetballen De organisatie is op zoek naar vrijwilligers. Op internet plaatsen zijn een oproep. Wie wil helpen en vrijwilliger zijn van 14:00 uur tot 17:30 uur? Denk aan opbouwen/afbouwen of bij een onderdeel staan. Mail dan naar [email protected] Voor meer informatie, bezoek deze website.
 • wo 14 nov 2018 17:00

  Gemeente houdt inloopbijeenkomst over ontwerpbestemmingsplan ‘De Veemarkt’

  De gemeente houdt op 14 november een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Veemarkt’. De gemeente Assen is van plan om woningbouw mogelijk te maken op het noordelijke deel van het Veemarktterrein. Het zuidelijke deel blijft beschikbaar als parkeer- en evenemententerrein, bijvoorbeeld voor de TT-kermis. Om de woningbouw mogelijk te maken is een ontwerpbestemmingsplan ‘De Veemarkt’ opgesteld. Wilt u meer weten over dit bestemmingsplan of heeft u vragen? Dan bent u van harte welkom op de inloopavond op woensdag 14 november in het stadhuis. U kunt binnenlopen tussen 17.00 tot 19.00 uur. Het ontwerpbestemmingsplan en de offciële bekendmaking kunt u inzien op deze website of bij de balie in het stadhuis.
 • wo 14 nov 2018 19:00

  Voorlichtingsavond over leefstijlverandering bij hartpatiënten

  Waarom is leefstijlverandering zo moeilijk? De afdeling Cardiologie van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en Harteraad houden woensdag 14 november een lezing voor hartpatiënten en belangstellenden over dit onderwerp. Verschillende sprekers vertellen waarom leefstijlverandering en dus ook gedragsverandering zo moeilijk is. Gedrag veranderen is lastig. Iedereen heeft de ervaring met goede voornemens in het nieuwe jaar. Voordat februari begonnen is, hebben we ons er al niet meer aan gehouden. Maar wat doe je, als je gedwongen wordt te veranderen, bijvoorbeeld als je hartpatiënt wordt? Ans Beens, coördinator hartrevalidatie bij het WZA, heeft dagelijks te maken met mensen die hun gedrag zullen moeten veranderen. “Voor sommige mensen verandert er niet zo veel als ze een hartprobleem hebben. Voor een ander staat de wereld op z’n kop en moet het gedrag echt anders worden. Daarom ook de titel van de voorlichtingsavond: ‘Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan’.” Motivatie De kans van slagen staat of valt met motivatie en doorzettingsvermogen. “De kunst is om te kijken naar wat je nog wél kunt in plaats van wat je allemaal niet meer mag.” Tijdens de voorlichtingsavond spreekt een psycholoog van het WZA over gedrag veranderen. Verder vertelt een ervaringsdeskundige wat haar motiveerde om haar leefstijl aan te passen. De voorlichting is ook voor familie, zorgverleners, mantelzorgers en iedereen die in gedragsverandering geïnteresseerd is. “Je kunt komen om jezelf beter te begrijpen, of om minder hard te oordelen als iemand in je omgeving moeite heeft z’n gedrag aan te passen.” Wat er toe doet Bovendien zijn leden van Harteraad aanwezig. Als ervaringsdeskundigen weten zij als geen ander waar je tegenaan kunt lopen. “De Harteraad geeft uitleg over het programma ‘Wat er toe doet’, interessant voor iedereen die zich afvraagt wat je met je gezondheid wilt en wat er eigenlijk toe doet in jouw leven.” Hulp komt ook uit de hoek van apps en smart watches, zoals de Fitbit, de app van het voedingscentrum en de medicatie-app. Tijdens de voorlichtingsavond wordt hier eveneens aandacht aan besteed. De voorlichtingsavond ‘Makkelijk gezegd, moeilijk gedaan’ is op woensdag 14 november van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is vanaf 18.30 open. De toegang is gratis, aanmelden kan via Harteraad, harteraad.nl
 • vr 16 nov 2018 19:30

  Instore optreden De Troebadoers bij Warenhuis Vanderveen

  Vrijdag 16 november om 19.30 uur is er een live optreden van De Troebadoers op de muziekafdeling van Warenhuis Vanderveen te Assen. Alex Vissering, Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot hebben dezelfde passies: Het Groninger dialect en een voorliefde voor Americana muziek. Samen kwamen ze op het idee om vanuit deze passies samen te gaan werken. Sinds 2013 treden de mannen samen op onder de naam De Troebadoers. Ze spelen en zingen eigen Groningstalige liedjes over het leven, de streek en de liefde afgewisseld met nummers van hun Amerikaanse muziekhelden. Inmiddels hebben De Troebadoers drie theatertours gedaan, één cd gemaakt onder de naam “Veenhoes Sessies”. Recentelijk is het nieuwe album ‘Onbekinde wegen’ uitgebracht en gaan zij de theaters in met hun nieuwe programma “Appeltoarde en Rooie Wien”.
 • zo 18 nov 2018 14:30

  Themamiddag Rouwverwerking bij de Groeiplek in Assen-Oost

  De Groeiplek in Assen-Oost organiseert op zondag 18 november een themamiddag over rouwverwerking. De invulling van deze middag wordt vormgegeven rond de documentaire “Volop Leven”, gemaakt door Eefje van den Akker en Eva Oosterveld. Een indringende documentaire over de onuitwisbare liefde van ouders voor hun kind, die blijft na het overlijden. Na de documentaire willen we onderling in gesprek gaan over verlies en rouw. Het nagesprek wordt begeleid door rouwdeskundige Ton Zijderveld. De middag wordt georganiseerd door Will Vos en Jacques van der Noord. “Hoe herpak je jezelf en vind je het leven opnieuw uit na verlies” Volop Leven laat zien hoe het leven van Pieter Wittenberg en Liesbeth Bloemendal is veranderd na het verongelukken van hun zoon Joost. De documentaire gaat over hoe ze zichzelf herpakken en het leven opnieuw proberen uit te vinden. Na zijn dood besluiten ze aan de slag te gaan als hulpverleners op het Griekse eiland Lesbos. Ze zijn hier het project ShowerPower gestart. De themamiddag vindt plaats op zondag 18 november van 14:30 uur tot 17:00 uur bij de Groeiplek aan de Zevensterstraat 19 in Assen. Aanmelden kan door te mailen naar [email protected] Programma 14:30 uur: Inloop met koffie en thee 15:00 uur: welkom en inleiding 15:10 uur: documentaire Volop Leven 15:30 uur: nagesprek over verlies en rouw 17:00 uur einde. Kosten: De organisatie vraagt een vrijwillige bijdrage voor deze middag. Na aftrek van de kosten wordt de opbrengst overgemaakt aan het project ShowerPower van Pieter en Liesbeth.
 • di 20 nov 2018 15:15

  Soldaten aan het woord tijdens NKV-lezing in Drents Archief

  De afdeling Assen van het Nederlands Klassiek Verbond heeft op dinsdagmiddag 20 november drs. Martin Boerman uitgenodigd om een lezing te verzorgen over de schriftelijke cultuur van dit Romeinse leger. Wie de klassieke oudheid uitsluitend aan de hand van literaire bronnen bestudeert, zou haast denken dat ‘de gewone man’ in die tijd niet bestond. Gelukkig zijn er ook enkele schriftelijke bronnen die zich niét tot de welgestelde elite beperken. Deze documenten geven een kijkje in het klassieke leven van alledag. Bijzonder onderdeel daarvan zijn de geschriften die afkomstig zijn uit het Romeinse leger. De lezing vindt plaats in het Drents Archief in Assen en begint om 15.00 uur. Ook wordt er een speciaal Romeins soldatenmaal geserveerd. Deelname kost zes euro, scholieren en leden van het NKV betalen € 2,50. Opgave is verplicht en kan via [email protected] Schriftelijk communicatienetwerk Het enorme Romeinse imperium kon alleen in stand gehouden worden dankzij een uitgebreid en overwegend schriftelijk communicatienetwerk tussen de verschillende legeronderdelen. Het zal daarom weinigen verbazen dat er relatief veel van deze geschreven cultuur bewaard is gebleven. Drs. Martin Boerman is classicus, historicus en econoom en hij gaat tijdens zijn lezing in op de geschriften van dit Romeinse leger. De soldaten zullen zoveel mogelijk ‘zelf’ aan het woord zijn. Aan de hand van diverse voorbeelden is een inschatting te maken hoe de schriftelijke cultuur ingebed was in het dagelijks leven van de soldaten. En wist u dat Boerman ook zelf bier brouwt, naar klassiek Romeins recept? Na de lezing kunt een flesje bij hem kopen, voor slechts € 3,-. Aanmelden Wilt u de lezing van Drs. Boerman bijwonen en genieten van een kom Romeinse soldatensoep “tisana” met een “panis militaris” (soldatenbrood)? Meld u dan uiterlijk 19 november aan via [email protected] De inloop is vanaf 15.00 uur in het Drents Archief, Brink 4 (entree Museumlaantje) in Assen. De lezing begint om 15.15 en duurt tot ca. 16.45 uur.
 • do 22 nov 2018 20:00

  Autismecafé Assen op 22 november: autisme en onderwijs

  Op donderdag 22 november is er weer een Autismecafé in Assen. Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van kinderen of jongeren met autisme. Het thema is deze keer ‘Autisme en onderwijs'. Leerlingen met autisme kunnen thuis komen te zitten, omdat het onderwijs niet passend genoeg is. Voor leerlingen met autisme zijn er twee soorten onderwijs, het reguliere onderwijs en het speciaal onderwijs. Welke vorm van onderwijs past bij een leerling met autisme en wordt er individueel gekeken naar de leerling? In hoeverre is Passend Onderwijs ook echt passend bij leerlingen met autisme? Geeft Passend Onderwijs meer kansen? Wat mag je als ouder verwachten van school? Gastspreker Gespreksleider Hanneke Kappen gaat over dit onderwerp in gesprek met Marieke Stolte; zij is voorzitter van de Stichting Linawijs. Deze stichting heeft als doel een ontwikkelplek te realiseren voor kinderen met autisme en andere complexe problematiek, die nu geen onderwijs kunnen volgen. Ook gaat Hanneke in gesprek met Teuny Bosma, teamleider van het Matrix Lyceum in Drachten, een school voor leerlingen met havo- of vwo-niveau, die een extra ondersteuningsbehoefte hebben. Er is ruime gelegenheid voor bezoekers om vragen te stellen en om persoonlijke ervaringen en informatie te delen. Wanneer u geïnteresseerd bent in dit thema, bent u van harte welkom, ook wanneer u zelf geen kind hebt met autisme. Mensen die in de hulpverlening/het onderwijs werkzaam zijn, worden ook van harte uitgenodigd. Het autismecafé vindt plaats op locatie het Schakelveld, Witterhoofdweg 1a. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u terecht op autismecafe.nl of kunt u contact opnemen met Karin van Goor via email [email protected]
 • zo 25 nov 2018 14:30

  Asser Praat over krakers, Sinterklaas en oeroude foto’s

  Krakers, Sinterklaasintochten, oeroude foto’s van Assen en Van Luie Kees komen allemaal langs in de tweede editie van het derde seizoen Asser Praat. Die is op 25 november 14.30 uur in theater DNK. De praatshow over Assen gepresenteerd door Bernd Otter en Kars Klok in theater DNK zit bomvol herinneringen en verrassingen. Interviews, oude foto’s, een quiz, een column en een ode aan journalist Jan Hof. Hein Moes komt vertellen over de jaren dat Assen nog vast van plan was om het Kanaal te dempen voor een rondweg en de Kanaalstraat te slopen. Hein was daar faliekant op tegen. Foto’s uit die tijd vergen wat verbeeldingskracht, want die sloop ging wel door. Assen-kenner Martin Hiemink toont een bijzondere vooruitblik op het boek ‘Assen gephotografeerd’ dat binnenkort verschijnt bij uitgeverij Van Gorcum. Hij toont oeroude foto’s die het boek net niet hebben gehaald. Vaste prik in Asser Praat zijn een miniquiz, een positief kritische noot van Bert Naarding, een ode aan een bijzondere Assenaar en de gemoedelijke sfeer. Want meepraten mag. Kars Klok en Bernd Otter zijn beiden actief lid van de Asser Historische Vereniging. De eerste editie van dit seizoen trok 170 bezoekers. Editie nummer drie staat voor 24 februari op de DNK-agenda. Kaarten zijn voor 7,50 euro te koop via de website.
 • vr 18 jan 2019 13:15

  Kunstcongres met perspectief in het Drents Museum

  Regionaal creatief talent zichtbaar maken, dat gebeurt 18 januari 2019 tijdens het Kunstcongres met perspectief in het Drents Museum in Assen. Maak jij beeldende kunst en heb jij een arbeidsongeschiktheidsuitkering of val je onder de doelgroep banenafspraak? Je bent van harte welkom op het Kunstcongres met perspectief regio Noord op 18 januari 2019 in het Drents Museum. De dag staat in het teken van participatie, talentontwikkeling en exposeren. Schrijf je nu in met je kunstwerk via de website. Hier vind je ook meer informatie over het programma. Kunstcongres met perspectief regio Noord is voor creatieven / beeldend kunstenaars die wonen in Drenthe, Friesland en Groningen. De creatieven gaan in de ochtend in groepen in gesprek onder leiding van een kunstbuddy. Zij mogen die dag hun favoriete kunstwerk exposeren in het Drents Museum. Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning, provincie Drenthe) gaat de pop-uptentoonstelling om 13.15 uur officieel openen. Met het Kunstcongres wil UWV en samenwerkingspartners regionale creatieve talenten zichtbaar maken en ook andere organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te bieden De pop-up tentoonstelling is tussen 13.30 uur en 15.00 uur vrij toegankelijk. Wees welkom en laat je inspireren! Wees welkom en laat je inspireren.UWV
 • za 26 jan 2019 08:00

  Winterwandeltocht met Asser Boys door Drentsche Aa-gebied

  Na het grote succes van de eerste en tweede editie van de Winterwandeltocht organiseert voetbalclub Asser Boys in haar jubileum jaar op 26 januari 2019 opnieuw een bijzondere wandeltocht door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland, het Drentsche Aa-gebied. Tijdens deze goed bewegwijzerde wandeltocht over verharde en onverharde wegen kan iedereen zien dat dit gebied ook in de winterperiode prachtig kan zijn. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn 6,5, 10, 15 of 25 kilometer. Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt 7 euro en komt ten goede aan het G-voetbal van Asser Boys. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meelopen. Bij de prijs inbegrepen zijn, een kop koffie met koek voor de start en een kop snert met roggebrood en spek na afloop. Alle afstanden starten vanaf de kantine van Asser Boys en eindigen hier ook. Er kan gestart worden tussen 8.00 uur en 12.00 uur. De deelnemers ontvangen een routebeschrijving. Goede wandelschoenen zijn aan te bevelen. Op de dag zelf kunt u zich inschrijven in de kantine tussen 8.00 en 12.00 uur. Voorinschrijving is deze keer niet mogelijk. Kijk op de website www.asserboys.nl voor meer informatie over de precieze vertrektijden van de verschillende afstanden.
 • za 26 jan 2019 20:30

  Jason Staal presenteert nieuw album 'Nachtgedachten'

  Assenaar Jason Staal presenteert op 26 januari in De Nieuwe Kolk zijn nieuwe album 'Nachtgedachten'. In 2017 bracht Jason Staal zijn eerste solo-album Daggedachten uit. Kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor Nederpop, met samenwerking van o.a Tim Akkerman, Syb van der Ploeg, Maarten Heijmans en Paul de Munnik. Vernieuwd Na Daggedachten is het tijd voor Nachtgedachten. Nieuwe liedjes, nieuw programma, nieuwe gedachten, waarbij hij zichzelf op piano en gitaar begeleidt met ondersteuning van liveband. Van prinsessen en een draak & tot gedachten onder sterren en de maan. Een uitstekend uitgangspunt voor de presentatie in De Nieuwe Kolk van het nieuwe album: "Nachtgedachten". Gratis album Bij de eerste 100 verkochte kaarten krijgen de mensen er een gratis album van Staal bij. En, zo schrijft Jason Staal op twitter, bij de laatste 100 trouwens ook. Informatie Meer informatie over de presentatie, zie de website van DNK.