In de serie Over Water neemt Margreet Beetsma (bekend van Klokhuis ) je mee op haar zoektocht naar het water in de Drenthe.

Over water Er komen allerlei onderwerpen aan bod, zoals waterberging, wateroverlast en schoon water. Door de serie te bekijken krijgen kinderen meer besef van het belang van water in hun eigen leefomgeving. De serie bestaat uit een aantal korte afleveringen. De totale kijktijd is ongeveer een uur.

Waterroute
Heb jij er wel eens over nagedacht waar water vandaan komt en waar het naar toe gaat? Tijdens de Waterroute leer je er van alles over.
Er is een beschreven wandeling voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze is 4,5 km. Én er is er één voor jongere kinderen. Deze is ongeveer 1,5 km.

Knutselactiviteiten
Er ligt allerlei knutselmateriaal klaar. Zo kun je, onder andere, je eigen vis maken van oude tijdschriften of een kleurplaat in kleuren.

Datum & tijd:
Woensdag 15 augustus 2018 van 13:00 tot 16:00 uur

Kosten:
Gratis

Locatie:
Duurzaamheidscentrum Assen

  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl