Trekkerslep Hooghalen pakt ook dit jaar weer groots uit. In het weekend van vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus worden er in totaal meer dan 300 trekkers verwacht uit allerlei windstreken.

Op Trekkerslep Hooghalen strijden trekkers in verschillende gewichtsklassen voor de beste ‘slep’: het zo ver mogelijk wegtrekken van een sleepwagen met behulp van een landbouwtrekker. Naast de traditionele landbouwtrekkers zijn er ook sportklassen, supersportklassen en een Duitse klasse aanwezig. Van de sporttrekkers is het vermogen en daarmee de trekkracht verhoogd, wat garant staat voor veel spanning en sensatie: een ultieme sportieve krachtmeting.

Kobus en de Rokkers
Naast de slepwedstrijden is er van alles te doen aan de Beilerweg in Hooghalen.

Van een stormbaan voor kinderen tot gezellige live muziek. Op vrijdagavond staat de band The Swingrays live op het podium en op zaterdag wordt deze rol vervult door Kobus en de Rokkers vanaf 17:00 uur. Voor de liefhebbers van deze band is er ook nog een kleine verrassing zaterdag. Daarom is zaterdag de entree vanaf 16:00 uur vrij, zodat iedereen kan komen dansen.

Datum & tijd:
Vrijdag 10 augustus 2018 om 18:00 uur
Zaterdag 11 augustus 2018 om 9:30 uur

Kosten:
Vrijdagavond: € 5, –
Zaterdag overdag: € 7, –
Beide dagen: € 10, –
Kinderen t/m 12 jaar gratis!

Locatie:
Beilerweg 10
9414 TK Hooghalen

 • za 25 mei 2019 09:30

  Baby- en kinderkleding beurs in Peelo

  Zaterdag 25 mei is er weer een baby- en kinderkledingbeurs in het Markehuus. Vanaf 9:30 uur is de beurs in het Markehuus geopend. Naast baby- en kinderkleding is er ook ruimte voor speelgoed voor deze leeftijden. Het Markehuus kunt u vinden naast het winkelcentrum in Peelo. Er wordt geadviseerd om op de fiets te komen. Heb je zelf nog spullen over? Er kan nog worden ingeschreven op de laatste plekjes. Het buurthuus vraagt een kleine entree van 1 euro om de huur van de ruimtes te betalen.
 • za 25 mei 2019 11:00

  Open dag Noorderbegraafplaats en Asser Historische Vereniging

  De Stichting Noorderbegraafplaats Assen en de Asser Historische Vereniging openen gezamenlijk de deuren op zaterdag 25 mei in het ‘Weekend van de Begraafplaats’. Op de bijzondere begraafplaats worden rondleidingen gegeven en in het kantoor van de Asser Historische Vereniging, naast de Noorderbegraafplaats, is van alles te vinden over de geschiedenis van de stad. Het thema van het weekend is ‘Een plek vol verhalen’. Dit gaat zeker op voor de Noorderbegraafplaats. Wat te denken van Aaltje Tent, die tijdens een dienstje in Den Haag valselijk beschuldigd werd van diefstal en na ontslag terugkeerde naar Assen, waar zij zich van ellende verdronk in de Vaart? Van Kapitein Gerritsen, die in 1907 met zijn schip S.S. Scheldestroom schipbreuk leed aan de Engelse kust bij Folkstone en samen met elf bemanningsleden verdronk nadat hun sloep op de rotsen liep? Van prof. dr. ds. Hajo Uden Meyboom, die als geboren Assenaar het gymnasium hier doorliep, na een studie in Groningen het domineesambt uitoefende en daarbij behalve in allerlei theologische organisaties ook in sociaal opzicht in Nederland werkzaam was? Dit zijn maar drie van de mensen die onze begraafplaats ‘bevolken’. Dit zijn maar enkele van de verhalen die de gidsen op 25 mei graag aan u willen vertellen, doorspekt met verhalen over de restauraties die de vrijwillig(st)ers in de afgelopen jaren hebben verricht. Loop de begraafplaats eens op, sta stil bij enkele graven, en zie in het kort de geschiedenis van onze stad. Een begraafplaats is bij uitstek een plek om daarover verhalen te vinden. Bij beroemdheden is dat evident, maar ook graven van minder bekende personen maken deel uit van de historie en komen dit weekend aan bod. In het Asser Historisch Tijdschrift is al een keur van artikelen over de Noorderbegraafplaats en de illustere ‘bewoners’ verschenen. Daarnaast weten de vrijwillig(st)ers van de Asser Historische Vereniging nog veel meer te vertellen over de geschiedenis van de stad. In het kantoor van de vereniging is op 25 mei een expositie over de geschiedenis van ’t Wapen (van Drenthe) te vinden, informatie over de speelfilm ‘Maria in Campis’, bijzondere archiefstukken en boeken, alle Asser Historische Tijdschriften, boeken over de geschiedenis van Assen en nog veel meer. De vrijwillig(st)ers van de Noorderbegraafplaats en de Asser Historische Vereniging heten iedereen op zaterdag 25 mei van harte welkom tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
 • za 25 mei 2019 13:00

  Fashionday bij Warenhuis Vanderveen

  Een select groepje studenten van het Drenthe College organiseren op 25 mei een modeshow in de Buningzaal op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen te Assen. Het thema is ‘ZOMER”. De winkels Amigo, Bee-Dressed, Blom Mode, Duifhuizen, Eye Wish, Halfords, Intersport, Jan ten Hoor, Jeans Centre, Jones & Jones, Linolux, en Pure Joys doen allemaal mee. Er is dus voor een breed publiek, jong en ouder, man en vrouw, sportief of recreatief, veel te zien. Miss Beauty of Drenthe doet ook mee met maar liefst zes missen in verschillende categorieën. De visagie en het haar worden door vrijwilligers en studenten van het Drenthe College verzorgd. Zij doen de opleiding Kappervakschool terwijl de algehele organisatie verzorgd wordt door studenten Secretarieel ondersteund door studenten Marketing Communicatie en Evenementen. “Een hele klus”, zeggen de meiden “Maar tegelijk een mooie ervaring in de praktijk waarbij samenwerking, communicatie en zorgvuldigheid belangrijke vaardigheden blijken te zijn”. De toegang is gratis en voor degenen die verzekerd willen zijn van een goede zitplaats zijn er VIP plaatsen te reserveren via fashiondaydc@gmail.com voor €5,- per persoon. De VIP’s zitten op de eerste rij en kunnen na afloop zelf een goodiebag samenstellen. De modeshow start om 13:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Meer informatie en updates zijn te volgen via de Facebookpagina ‘Springfashionshow’ of via de Instagrampagina ‘Fashiondaydc’.
 • za 25 mei 2019 20:00

  Drents boksgala in Assen

  Op 25 mei is er in de Bonte Wever het Drents Boksgala. Internationale titelgevechten en spectaculaire matches op hoog niveau tijdens een avondvullend programma. Dat is het Drents Boksgala; waar de echte liefhebbers van de sport hun hart op kunnen halen, maar waar je ook prima naar toe kan om kennis te maken met het boksen en het spektakel dat de sport met zich meebrengt. Zaterdag 25 mei presenteert boksteam Bovensmilde in samenwerking met De Bonte Wever Assen en RTV Drenthe het Drents Boksgala. Sluitstuk van dit spektakel zal de hoofdpartij van profbokser Ben Tingen zijn, die zal strijden in een internationaal titelgevecht. Ook stapt Gevorg Khatchikian, één van Nederlands beste profboksers, in de ring en neemt het Nederlandse Windmill team het op tegen het Euregio team. Het publiek kan zich opwarmen met spannende wedstrijden van lokale talenten o.a. uit boksteam Bovensmilde. Het Drents Boksgala is een avondvullend programma waar de echte liefhebbers van de sport hun hart op kunnen halen, maar tegelijkertijd ook een mooie avond om kennis te maken met het boksen en het spektakel dat de sport met zich meebrengt. Voor tickets en info klik hier.
 • zo 26 mei 2019 10:00

  Pawsitive organiseert Dogfrisbeewedstrijd in Assen

  Het team van Pawsitive organiseert opnieuw een dogfrisbeewedstijd op het terrein van de Kynologenclub in Assen. De meeste honden vinden het geweldig om achter iets aan te jagen, dus is het vangen van de frisbee door de meesten snel geleerd. Als de hond ook nog wil apporteren is het snel bekeken. Het is een sport voor zowel hond als geleider. Sensationeel De wedstrijden zijn sensationeel om naar te kijken, de hond en eigenaar werken heel nauw samen. Zowel het vermogen van de eigenaar om de plastic frisbees op een goede manier te gooien als ook het vermogen van de hond om deze te vangen worden getest. Dogfrisbee is een jurysport. De organisatie heeft dit jaar een bijzonder internationale jury, een jurylid uit Italië, een jurylid uit Duitsland én een jurylid uit Nederland. Ook komt, als kers op de taart, de commissaris van de Koning Jetta Kleinsma ’s middags kijken. Freestyle Bij het onderdeel freestyle geven de hond en z’n handler een show op muziek waarbij zoveel mogelijk variatie wordt getoond in werpstijl en vangstijl en kunstjes. Er worden maximaal negen frisbees gebruikt. Dit onderdeel bestaat uit 1 ronde van 2 minuten. Een deskundige jury beoordeelt de show op samenwerking eigenaar-hond, de diversiteit aan worpen waarmee de frisbee wordt gegooid, het atletisch vermogen van de hond en de focus op de frisbee De beste 15 van de dag mogen in de finale spelen om de kwalificatie. Toss en Catch Voor het onderdeel Toss en Catch wordt 1 frisbee gebruikt. In een ronde van 60 seconden wordt deze van achter de startlijn, zo vaak en zo ver mogelijk gegooid. Het is natuurlijk de kunst, dat de hond de frisbee opvangt en weer terugbrengt naar de baas, dat levert punten op. De organisatie nodigt u van harte uit te komen kijken op deze dag. De kantine is de hele dag open, ze hebben een aantal kramen met lekkere hondensnacks, speeltjes en, natuurlijk, hondenfrisbees. De wedstrijd begint om 10:00 uur. Om ongeveer 17:00 uur wordt de prijsuitreiking gehouden.
 • za 01 juni 2019 20:00

  Zomerconcert met samenzang in Assen

  Op zaterdag 1 juni, de zaterdag na hemelvaart, laat het koor Adorate Dominum weer van zich horen. Het koor heeft in voorjaar gewerkt aan muziek van Bach, eigentijdse Psalmbewerkingen van o.a. Dirk Zwart en Albert de Klerk, en ook welluidende kerkmuziek van John Rutter. Deze muziek zal klinken op het concert en wordt afgewisseld door muziek voor fluit en piano en orgel door Berta van der Kolk en Wietse Meinardi, waaronder delen uit de prachtige Suite Antique van John Rutter. Ook kan het publiek meezingen, samen en in afwisseling met het koor in liedbewerkingen van o.a. Wietse Meinardi. Op weg naar Pinksteren klinken er alvast enkele Pinksterliederen. Het koor wordt begeleid op orgel en piano door Jaap de Kok. Afgelopen november gaf het koor voor het eerst een optreden onder leiding van de nieuwe dirigent Wietse Meinardi met een vergelijkbare opzet waarbij koor en samenzang elkaar afwisselen. Dat bleek een geslaagde formule die het koor vaker wil herhalen. Adorate Dominum is een koor dat gevormd wordt door mensen die graag goede kerkmuziek zingen en dat in concertvorm uitvoeren. Het koor kent een rijke traditie, maar werkt ook steeds aan vernieuwing. Iedereen met een goede stem en enig muzikaal gevoel mag mee doen. Noten kunnen lezen is niet nodig, maar wel handig. Het koor heeft ambitie en probeert steeds grenzen te verleggen, waarbij het plezier in het zingen niet vergeten wordt. Het repertoire omvat kerkmuziek uit alle klassieke stijlperiodes van 1600 tot nu. Momenteel wordt het repertoire vernieuwd met meer hedendaagse muziek. Het concert duurt ongeveer 75 minuten. De toegang is gratis, maar er is wel een deurcollecte waarbij een royale bijdrage gevraagd wordt. Na afloop is er gelegenheid wat te drinken samen met het koor en de musici. De Kandelaar, Oude Molenstraat 22, 20:00-21.15 uur. Nadere informatie via: adoratedominum.nl
 • do 06 juni 2019 14:30

  Parkinson Café met ergotherapeut in Assen

  Op donderdag 6 juni is er in Assen weer een Parkinson Café met een presentatie over dagelijkse handelingen, hulpmiddelen en voorzieningen in huis. Thea de Ruiter, ergotherapeut bij Icare, zal meer vertellen, praktische tips geven en ook vragen beantwoorden over dit onderwerp. Het Parkinson cafe is een tweemaandelijkse bijeenkomst voor mensen met de ziekte van Parkinson, en ook voor partners, vrienden, mantelzorgers en zorgprofessionals. Het cafe begint om 14.30 uur. Maar de zaal is al open vanaf 14.00 uur. De toegang bedraagt 2 euro (incl. koffie/thee). Adres: restaurant van Woonzorgcentrum Ceresstaete, Ceresstraat 11A. Aanmelden mag, bij parkinsoncafeassen@gmail.com of telefonisch bij Karianne Meijer via 06-31623871.
 • ma 10 juni 2019 13:00

  Schaapscheermiddag bij Duurzaamheidscentrum Assen

  Op maandag 10 juni, tweede pinksterdag, worden tussen 13.00 en 16.00 de schapen bij de kinderboerderij van het Duurzaamheidscentrum Assen geschoren. Er zijn verschillende gratis activiteiten waarbij wol centraal staat. Kijk mee met de jaarlijkse scheerbeurt van de schapen van de kinderboerderij. Tijdens het scheren wordt uitleg gegeven over het scheren en de geschiedenis. Naast het schapen scheren zijn er andere leuke wol-activiteiten: Zo wordt er gesponnen met een spinnenwiel en kunnen kinderen een eigen armbandje vilten. Ook zijn er verschillende knutselactiviteiten rond wol en is er een speurtocht rond het Duurzaamheidscentrum. Rond het Duurzaamheidscentrum is altijd wat te doen: Zo kunnen kinderen heerlijk spetteren bij de waterspeelplaats, is een mooie tentoonstelling rond de bij en biodiversiteit en zijn er wandelroutes voor groot en klein rond verschillende thema’s. Kom, geniet, leer en verwonder. De schaapscheermiddag is gratis toegankelijk.
 • wo 03 juli 2019 19:00

  Het Watoto kinderkoor uit Oeganda komt naar Assen

  Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt binnenkort een avond met zang en dans in Assen. Hun muziek is vol energie en de teksten bevatten diepte. De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen. Het concert, met als thema 'We Will Go', is op 3 juli in Assen en begint om 19:00. Houdt hun pagina's in de gaten, de tickets komen binnenkort beschikbaar! Zie: facebook.com/CLCAssen