Op vrijdagavond 29 juni 2018 wordt het centrum van Assen weer opgeschud door het geluid van ronkende motoren. Duizenden toeschouwers staan aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen.

De route van de TT NightRide gaat volledig door het stadscentrum en duurt ongeveer 1 uur. Zo'n 1000 motoren nemen deel. De TT NightRide start rond 19.30 uur. De exacte starttijd en route wordt nog bekend gemaakt.

TT Toertocht
Ieder jaar organiseert de Motorclub Assen en Omstreken de TT Toertocht. Dit is een tocht van circa 175 kilometer. Deze start en eindigt in Assen. De tocht voert langs mooie plekjes in Drenthe. De Motorclub Assen stippelt jaarlijks een nieuwe unieke route uit.

De TT Toertocht vindt plaats op vrijdagmiddag 29 juni 2018. De exacte starttijden worden binnenkort bekend gemaakt. Deelname aan de TT Toertocht kost € 10,00 pp (inclusief consumpties voor aanvang en tijdens de pitstop), te betalen bij de start.

De TT Toertocht is aangemerkt als KNMV Toertocht waardoor deze meetelt voor de Nationale Club-Toercompetitie!

Zie voor meer informatie: ttfestival.nl/events/tt-nightride-en-tt-toertocht

Video van vorig jaar: https://www.youtube.com/watch?v=ib8sMAqG1YE
  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl