Op 24 juni vindt de zesde TT Balloon Festival in Assen plaats. De organisatie verwacht ondermeer dat de Motor (gebouwd in Engeland), de grootste vliegende Superbike ter wereld en als heteluchtballon de grootste special shape van Europa in Assen de lucht in kunnen gaan.

Het begint om 19.00 uur in de TT Hall met een record aantal internationale modelballonteams. Daar ligt ook de grote inloopballon van Ike Air. Om 19.30 uur verwachten zij rond 30 ballonteams. Daarbij de Superbike, Garfield, Van Gogh en de Brandenburger Tor. De Directie van het TT Circuit maakt ook de deelname van een speciale verrassingsballon mogelijk.

Zij verwachten dat de heteluchtballonnen ijs en weder dienende vanaf ongeveer 20.15 uur mogen vertrekken. Het vertrek wordt mede door thermiek en wind bepaald.

Gelet op de grote bezoekersaantallen in voorgaande jaren, adviseert de organisatie iedereen om tijdig aanwezig te zijn.

Zie voor meer informatie: www.ttballoonfestival.nl

Richard Walters
  • zo 27 sept 2020 10:00

    Fietsevenement Ride for the Roses in 2020 in Assen

    Assen is volgend jaar gastheer van het fietsevenement Ride for the Roses. Zondag werd in het Zeeuwse Goes de vlag van het evenement symbolisch overgedragen aan burgemeester Marco Out, die daarvoor als lid van het zogeheten Vriendenteam de tocht over 100 kilometer volbracht. Assen is blij met de komst van dit evenement. “Het grootste wielerpeloton van Nederland strijkt neer in Assen. We zijn heel graag gastheer voor duizenden fietsers die allemaal fietsen voor het goede doel. Met de organisatie van grote (sport)evenementen hebben we ruime ervaring,” zegt burgemeester Marco Out. Ride for the Roses vindt volgend jaar 27 september plaats op het TT circuit. Ride for the Roses De Ride for the Roses is een fietsevenement waarbij de deelnemers fondsen werven voor KWF Kankerbestrijding. Het is een evenement voor iedereen: jong, oud, gezinnen en kinderen. Jaarlijks doen er zo’n 8.000 tot 12.000 deelnemers mee. Het evenement is eigendom van KWF en zij is opdrachtgever van Radiante Sport als organisator van het evenement. Voor de organisatie van het evenement zijn al gesprekken gevoerd met het TT-circuit en andere betrokkenen. Zie: www.ridefortheroses.nl