Alleen nog roetveegpieten tijdens Sinterklaasintocht in Assen

Alleen nog roetveegpieten tijdens Sinterklaasintocht in Assen

Er zullen dit jaar geen zwarte pieten meer meelopen tijdens de Sinterklaasintocht in Assen.

Dat blijkt uit een brief die vandaag naar alle Asser Pieten is gestuurd. Wij kunnen en nog mogen onze ogen echter niet sluiten voor de discussie die er in de maatschappij speelt. Vanwege deze maatschappelijke discussie hebben wij besloten om vanaf nu pieten in allerlei roetgekleurde variaties mee te nemen, en de pieten niet meer volledig egaal te schminken, laat de organisatie van de intocht in de brief weten.

De discussie is voor veel intochten in Nederland al jaren een doorn in het oog. Ook in Assen is het elk jaar weer wikken en wegen welk besluit er genomen moet worden. Een discussie die steeds frequenter en langduriger wordt gevoerd en die qua toon in de loop de jaren steeds feller is geworden. Voor ons al bestuur van de stichting Sinterklaasintocht Assen vormt deze maatschappelijke discussie zeer regelmatig een punt van overleg. Dit terwijl onze aandacht voor alle vrijwilligers, de sponsoren en de bezoekers van het evenement zouden willen richting op de festiviteiten zelf. Dat is toch wat de intocht van Assen zo magisch maakt.

Op 12 november is er een Pietenavond waar de deelnemers van de intocht ook terecht kunnen voor vragen. De intocht zelf vind plaats op 16 november.

Tiplijn