Met Ladies  Circle lezen en  prikken tegen zwerfaval

Met Ladies  Circle lezen en prikken tegen zwerfaval

In het kader van de jaarlijkse World Cleanup Day, die plaats vindt op 18 september, komt Ladies  Circle Assen (LC39) op zondag 26 september in actie tegen zwerfaval. In samenwerking met kinderboekhandel Rapunsel wordt er voorgelezen over dit onderwerp en nodigt de club mensen uit om mee op prikjacht  te gaan naar afval.

Omdat Ladies  Circle Assen veel waarde hecht aan een schone leefomgeving en dit graag spelenderwijs doorgeeft aan de jonge generatie, is er contact gezocht met Rapunsel. Achter in de winkel zijn er twee voorleessessies waar gelezen wordt uit twee verschillende boeken die in het teken staan van milieu en duurzaamheid. En vooral hoe jonge lezers daar zelf iets aan kunnen bijdragen; deels geïnspireerd door andere leeftijdsgenoten. Deelname is gratis, inclusief een versnapering.

Het voorlezen is van: 13.00 tot 13.30 uur voor ca. 4-6 jaar en van 13.45 tot 14.00 uur voor ca. 7-9 jaar.

Na het voorlezen deelt LC39 prikkers en benodigdheden uit en kunnen deelnemers zelf op jacht gaan naar zwerfafval. Dat kan in en rondom het centrum, bij de Vaart of bijvoorbeeld in het Asserbos. Om het speelelement er in te houden is er voor de liefhebber een Zwerfie Bingokaart, zodat afgestreept kan worden wat is gevonden. Deelname aan zwerfafval opruimen kan uiteraard ook zonder het bijwonen van het leesmoment.

Opgave
Vanwege beperkte ruimte bij Rapunsel is opgave noodzakelijk. Dat kan tot uiterlijk donderdag 23 september. Stuur hiervoor een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Per kind mag er maximaal 1 ouder/begeleider mee naar binnen in de winkel/voorleesruimte. Graag het aantal kinderen vermelden. Vol = Vol.

Locatie:
Boekhandel Rapunsel | Brink 27
Achtergrond
Ladies  Circle is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar. Wij staan voor vriendschap en service. We zetten ons graag in voor goede doelen door het inzamelen van geld of het verrichten van vrijwilligerswerk, onze zogenaamde serviceprojecten. Dat doen wij met veel enthousiasme, betrokkenheid en plezier.

Tiplijn