Port Natalweg twee maanden afgesloten vanwege werkzaamheden

Port Natalweg twee maanden afgesloten vanwege werkzaamheden

De Port Natalweg gaat eind deze maand twee maanden dicht vanwege herstelwerkzaamheden.

De Port Natalweg is bij de werkzaamheden van de FlorijnAs tijdelijk gebruikt als omleidingsroute. Daarvoor zijn destijds een aantal aanpassingen aan de weg gedaan, waaronder het verwijderen van verkeersdrempels en het aanleggen van grasbetontegels langs de weg.

In overleg met bewoners is er een plan opgesteld om de weg weer te herstellen. Deze werkzaamheden starten op 24 augustus.

De volgende herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd:
- De kuilen en verzakkingen in de straat, die zijn ontstaan tijdens de omleidingsroute van de FlorijnAs, worden hersteld.
- Er worden nieuwe stenen aangelegd in de straat met een verbeterde fundering. De huidige straatklinkers zijn aan het einde van de levensduur en vertonen schade.
- De grasbetontegels die langs de weg liggen, worden verwijderd zodat de weg smaller oogt.
- Er komen twee ombuigingen in de weg die de snelheid van het verkeer omlaag brengen. Dit gebeurt op de kruising Port Natalweg / Gouverneur Hofstedelaan en de kruising Port Natalweg / Vogelkerslaan.
- Ter hoogte van de Kastanjelaan wordt de bestrating iets verlaagd, waardoor het regenwater straks beter via de straat kan weglopen naar de sloot en de Bosbeek.
- Onder het fietspad ter hoogte van de Gouverneurs Hofsteden worden twee stalen buizen geplaats. Het overtollige regenwater stroom via twee opvangbakken door de stalen buizen naar de sloot aan de overkant.
- De voetpaden worden gedeeltelijk opnieuw bestraat, zodat het regenwater ook daar beter weg kan stromen.
- De bomen ter hoogte van huisnummers 18 tot en met 32 zijn verwijderd. De bomen verkeerden in een matige conditie. Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, zal op deze plek gras worden ingezaaid.

Als alle werkzaamheden volgens plan gaan zou de Port Natalweg tegen 22 oktober weer open moeten gaan voor verkeer.

Tiplijn