Winkelcentrum Kloosterveste krijgt permanent reuzenrad 

Winkelcentrum Kloosterveste krijgt permanent reuzenrad 

Trots en uitgelaten zijn ze nadat de winkeliers van Winkelcentrum Kloosterveste te horen hebben gekregen dat de Gemeente Assen gekozen heeft voor Kloosterveste als locatie voor een permanent reuzenrad. Hier doe je het allemaal voor! 

Vanzelfsprekend was Kloosterveste zeker niet. De gemeente keek al langer naar een geschikte locatie voor een permanent reuzenrad. Dit klopt inderdaad, we hebben een afweging gemaakt van locaties waaronder De Kop van de Vaart. Deze bleek op het laatst toch minder potentie te hebben als Kloosterveste. Dit komt mede door de vernieuwde binnenstad visie. Deze beperkt de binnenstad kern tot Koopmansplein en omgeving waardoor we minder winkelend publiek verwachten op de lange termijn. Kloosterveste is een bruisend winkelcentrum waar we in de nabije toekomst veel toeloop verwachten een permanent reuzenrad is daarbij de ideale aanvulling , aldus de Gemeente Assen.

Voorzitter Alijas Mohtim van Kloosterveste steekt zijn geluk niet onder stoelen of banken hier doe je het allemaal voor . We hebben er zo hard voor gestreden en dat het dan onze kant op valt is nog maar moeilijk te bevatten. We wisten dat we een goede locatie hadden maar je moet wel opboksen tegen de binnenstad en dat zijn zwaargewichten. Dat het nu gelukt is dat is de kers op de taart. 

De Gemeente geeft aan dat de Rondgang een ideale locatie is welke voortkomt uit goede infra, gratis parkeren en weinig hoogbouw. De symbolische eerste paal gaat volgende week donderdag de grond in waarna de bouw van start gaat. September 2021 moeten bezoekers een eerste rondje kunnen maken in het rad .

Voor het reuzenrad, welke een hoogte heeft van 38 meter, is gekozen voor een exploitant Harms uit Apeldoorn. Wij zijn verheugd dat we dit mogen waarmaken in Kloosterveste. Onze reuzenraden staan door het hele land zowel tijdelijk als permanent. Dit is voor ons de eerste keer dat we in een wijk winkelcentrum een permanente mogen plaatsen. Wij zien ook de verschuiving en vraag naar dit soort locaties toenemen .

Het is geen toeval dat er voor Harms uit Apeldoorn is gekozen. Uit navraag blijkt dat hij voorbereid is op de warmtepomp plannen van de Gemeente Assen. Ja wij kennen deze plannen inderdaad en dit reuzenrad kan relatief eenvoudig omgebouwd worden naar een op warmtepomp aangedreven systeem. Als het zover is zullen we het eerste emissievrije reuzenrad van Europa hebben, en dat in Kloosterveen! .

Tiplijn