Schildersvakwedstrijd bij Drenthe College en Schildersvakopleiding Assen

Schildersvakwedstrijd bij Drenthe College en Schildersvakopleiding Assen

Maar liefst 32 eerstejaars studenten van Drenthe College en de Schildersvakopleiding Assen nemen momenteel deel aan een schildersvakwedstrijd. Op de locatie aan de Aziëweg in Assen wordt een interne voorronde gehouden waarin de studenten strijden om een ticket van Skills Heroes.

Dit zijn dé vakwedstrijden voor het mbo. De winnaar gaat Drenthe College en de Schildersvakopleiding Assen vertegenwoordigen.

Voor de 21e keer wordt de interne voorronde gehouden. Naast schilderen komen ook opdrachten als glas zetten, behangen en (decoratieve) spuittechnieken aan bod. Matthijs Wierts, manager opleidingen, vertelt: Het is voor onze studenten een unieke kans om te laten zien wat ze in hun mars hebben en zich aan de buitenwereld te presenteren. De ervaring van voorgaande jaren leert dat deze vakwedstrijd inspireert en dat de eerstejaars met trots terugkijken op de door hun geleverde prestaties. 

Om de veiligheid van de jongeren te garanderen is de groep in tweeën gesplitst. Op vrijdag 19 maart werd het werk van de eerste groep beoordeeld en op vrijdag 26 maart volgt de tweede groep. De jury, bestaande uit instructeurs van de Schildersvakopleiding Assen, kiezen uit beide groepen uiteindelijk een nummer 1, 2 en 3. De winnaar gaat door naar de kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes die in 2022 op de planning staat. Daarvan mogen uiteindelijk de beste acht uiteindelijk strijden om de beste vakman of vakvrouw van Nederland te worden.

Werken en leren
Schildersvakopleiding Assen is het opleidingsbedrijf van en voor de bedrijfstak Schilderen en Onderhoud in de regio Groningen en Drenthe. De studenten volgen een BBL-opleiding. Werken en leren staat hierbij centraal. Gedurende de opleiding zijn studenten in dienst van Schildersvakopleiding Assen, maar voor het theoretische gedeelte en de examens wordt samengewerkt met Drenthe College.

Tiplijn