Orgelvesper met werken van Johann Sebastian Bach

Orgelvesper met werken van Johann Sebastian Bach

De vieringen binnen Muscia Pro Deo in de Adventskerk Assen gaan weer van start! Vanaf maart hebben we alle vieringen moeten afzeggen vanwege corona. Gelukkig kunnen we nu de draad weer oppakken, zij het in afgeslankte vorm. Elke vierde zondag van de maand is er weer een viering binnen Musica Pro Deo in de Adventskerk in Assen.

Zondag 27 september om 16 uur is er een Bach orgelvesper. Om Bach volop te laten klinken zal op het orgel een mooie selectie van zijn werk klinken. Wietse speelt 3 bewerkingen van delen uit cantates, delen die oorspronkelijk door orkest en koor gezongen werden maar fraai omgezet zijn naar orgel. Daarnaast speelt hij enkele koraalbewerkingen en hij opent en eindigt met de majestueuze Praeludium en Fuga in a-klein.

Bekende Duitse koralen uit de Lutherse traditie klinken in kunstige bewerkingen van Bach: Freu dich sehr als openingslied, Ich ruf zu dir als Kyrie, Lobe den Hernn als Gloria, Schmücke dich als avondmaalslied, Vater Unser als afsluiting van het gebed en Nun danket alle Gott als slotlied. In de cantate- en orgelwereld weet iedereen bij deze afkortingen gelijk om welk lied het gaat. Al deze liederen staan ook in een Nederlandse vertaling in ons huidige liedboek en zijn grotendeels ook bij ons bekend.

Liturg is Helene van Noord. Zij zal de lezingen en gebeden verzorgen en een overdenking houden met als thema Voor een tijd een plaats van God . Vanwege de maatregelen m.b.t. corona wordt er in deze vesper niet gezongen.

Ook nu weer zijn er slechts 85 man toegestaan, iedereen zit op 1,5 meter afstand, behalve familieleden/huisgenoten. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.vredenoord-assen.nl. Doe het tijdig want vol is vol.

De viering is ook via de kerkomroep te volgen.

Tiplijn