Matthäus-Passion door Luthers Bach Ensemble in Assen

Matthäus-Passion door Luthers Bach Ensemble in Assen

Nederland is het land waar rond het paasfeest de meeste uitvoeringen van de Matthäus-Passion plaats vinden. In Noord Nederland verzorgt het Luthers Bach Ensemble een serie uitvoeringen. Op 18 maart in Loppersum, 19 maart Sneek, 20 Maart Groningen en 21 maart Assen.

Het beroemde werk van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd door het Luthers Bach Ensemble in samenwerking met het bekende Roder Jongenskoor. Het orkest en de zangers staan onder de artistieke en muzikale leiding van Tymen Jan Bronda.

Het wordt een bijzondere, zogenaamde semi-scenische, uitvoering. Solisten en koorzangers zingen uit het hoofd en versterken met hun lichaamstaal de emotionele zeggingskracht van het lijdensdrama, zonder daarbij hun rol als zanger uit het oog te verliezen. De verbinding met de toeschouwers wordt veel directer en daardoor wordt de intensiteit van de muzikale ervaring op het podium én in de zaal veel groter.

De Matthäus-Passion vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus en volgt daarbij de verhaallijn van het Evangelie volgens Matteüs. De Matthäus-Passion heeft een heldere opbouw. Na het groots opgezette openingskoor vertelt de Evangelist het lijdens- en sterfverhaal van Jezus met minimale muzikale begeleiding. De eerste uitvoering was in 1728 in de Thomaskirche in Leipzig.

Meer informatie en kaarten via luthersbachensemble.nl

Tiplijn