Drie jaar cel en tbs : Een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener in FPK Assen

Drie jaar cel en tbs : Een waargebeurd verhaal van dader naar hulpverlener in FPK Assen

In een tijd waarin er veel kritiek op de tbs-maatregel is, laat ex-tbs er Jorge Chito een tegengeluid horen door zijn waargebeurde verhaal met de lezer te delen. Het boek Drie jaar cel en tbs  vertelt over zijn roerige leven en over de kans die hij kreeg om zijn leven te beteren.

Na turbulente jeugdjaren bereikte het leven van Jorge een dieptepunt toen hij een ernstig delict beging en in de gevangenis belandde. De opgelegde tbs-behandeling betekende een keerpunt in zijn leven. Het boek Drie jaar cel en tbs; van dader naar hulpverlener  biedt de lezer een uniek inkijkje in de aanloop naar het delict, de veroordeling, de gevangenisstraf en de tbs-behandeling. Drie jaar cel en tbs  is geschreven door Jorge Chito en auteur Marcella Kleine en wordt uitgegeven door Uitgeverij RS. Het boek is te bestellen bij de (online) boekhandels en is ook als e-book verkrijgbaar.

Covertekst
Als de dertienjarige Jorge na een schooldag liftend naar huis gaat en bij een onbekende man in de auto stapt, kan hij niet vermoeden dat die gebeurtenis het verdere verloop van zijn leven zal bepalen. Zijn onhandelbare gedrag wordt van kwaad tot erger en hij belandt in de jeugdopvang en in gesloten internaten. Zodra Jorge de leeftijd van achttien bereikt, neemt hij zijn intrek in een daklozenpension in Rotterdam en begint een nieuw avontuur vol seks, drank en drugs. Als een stapavond met vrienden een dramatische afloop heeft, bereikt zijn leven een zwaar dieptepunt.

Auteurs
Jorge Chito werd geboren in een sloppenwijk in Colombia, waar een politieagent hem moederziel alleen aantrof. Op bijna driejarige leeftijd werd Jorge geadopteerd door een Nederlands gezin. Ondanks al hun liefde kon de adoptiefamilie de leegte in zijn gekwetste kinderziel niet vullen. Zelf kon Jorge de pijn alleen maar bestrijden met een intense boosheid op de wereld en met thrillseeking, waarbij hij niet op het rechte pad bleef. Maar de leegte verdween niet. Pas toen Jorge vanwege een ernstig delict veroordeeld werd tot drie jaar cel en tbs, keerde zijn leven dankzij de behandeling ten goede. Tegenwoordig is Jorge hbo-geschoold en werkzaam als ervaringsdeskundige hulpverlener in de Forensische Psychiatrische Kliniek in Assen, waar hij zelf behandeld werd.

Marcella Kleine-de Peuter werkt als cliëntvertrouwenspersoon voor mensen die met een tbs- of andere maatregel ter behandeling zijn opgenomen. Daarnaast schreef ze een aantal levensverhalen, psychologische thrillers en spannende romans, waaronder In het verborgene, Binnenwereld, Vilein, Souvenir, Schemergebied, Schijnvertoning en De Voltooiing.

Meer informatie: www.marcellakleine.nl

Tiplijn