GroenLinks wil meer wild bloemengroen in Assen

GroenLinks wil meer wild bloemengroen in Assen

GroenLinks Assen wil meer wilde bloemen en groen in de stad. Burgerinitiatieven zijn daarbij belangrijk. Daarom werd het gemeentebestuur op 14 maart gevraagd om zulke initiatieven te steunen en zelf ook nog actiever te worden daarin.

Om dit te benadrukken en te steunen deelt GroenLinks zaterdagmiddag 16 maart aan passanten op het Koopmansplein zakjes wilde bloemen zaad uit.

GroenLinks Assen wil minder stenen en asfalt en meer bomen en planten: Dat is goed voor de bewoners én voor de biodiversiteit: meer insecten, vogels en andere dieren. Assenaren kunnen hieraan veel zelf bijdragen. Bijvoorbeeld door minder verhardingen in de tuin toe te passen, minder tegels en meer groen, minder chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken en biologisch plant- en zaadgoed te kiezen, dat niet is behandeld met bestrijdingsmiddelen.

Ook zijn er volgens de partij meer mogelijkheden om aan biodiversiteit te doen: Of bladeren en uitgebloeide planten laten liggen voor vogels en insecten, die in de tuin overwinteren. Ook insectenvriendelijk planten en zaaien helpt. Dat hoeft niet beperkt te blijven tot de eigen tuin, maar kan ook uitgebreid worden tot het gemeentelijk groen.

Er zijn al allerhande initiatieven wat dat betreft en de gemeente schept mogelijkheden. Zaak is om nu met zijn allen, burgers en gemeente, op gang te komen. Vandaar deze actie, aldus GroenLinks.

Tiplijn