Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan De Klenckestraat

Inloopbijeenkomst ontwerpbestemmingsplan De Klenckestraat

Al een tijdje liggen er plannen voor de bouw van 12 woningen op het sloopterrein van de voormalige Willem Alexanderschool aan de Klenckestraat.

Het terrein is op dit moment nog tijdelijk ingericht voor moestuinen en speelgelegenheid. De gemeente Assen heeft een bestuurlijke opgave om woningen te bouwen in de stad. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met woningbouw aan de Klenckestraat. Om de woningbouw mogelijk te maken is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit plan ligt vanaf woensdag 20 februari ter inzage.

Inloopbijeenkomst
Omwonenden waren van harte welkom op de inloopbijeenkomst in de Maranathakerk. Op deze bijeenkomst konden de tekeningen worden bekeken en in gesprek gaan met projectmedewerkers.

Actie behoud moestuinen
Omwonenden hebben op het geplande bouwterrein een stadsmoestuin gemaakt en een speelgelegenheid voor de buurt. Zij verzetten zich tegen de woningbouw op dit stukje gemeentegrond. Deze omwonenden hebben de avond ook bezocht en hebben langs de Nobellaan een spandoek opgehangen om hun manier van protest te voeren.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_
Tiplijn